BDO lanceert Familiebedrijven Academie voor diverse doelgroepen in het familiebedrijf

"Gun jezelf de tijd en ruimte om te reflecteren op je leiderschap in jouw rol en fase binnen het familiebedrijf"

Tholen - In navolging op de NextGen Masterclasses voor opvolgers in het familiebedrijf start BDO in 2022 met de BDO Familiebedrijven Academie. "Steeds vaker kregen we de vraag of we voor andere doelgroepen in het familiebedrijf ook dergelijke trainingen aanbieden. Denk aan bijvoorbeeld de leidende generatie in het familiebedrijf, die ‘opvolger af’ zijn en al directeur of eigenaar zijn. Of aan de overdragers zelf, vaak de ouders van de opvolgers. Of aan externen in het bestuur (Directie/RvA/RvC). Iedere doelgroep heeft immers zijn eigen uitdagingen. Daarom zijn we de Familiebedrijven Academie gestart met een trainingsprogramma met een op maat gemaakt aanbod voor de opvolgende, leidende en overdragende generatie, als ook voor hun externe bestuurders", vertelt Ruud Loos.

"De NextGen Masterclasses, die we op een zestal plaatsen in het land organiseerden voor potentiële opvolgers binnen het familiebedrijf waren de afgelopen jaren een schot in de roos. Het was geweldig om dit te doen voor deze jonge en leergierige doelgroep, die vaak het familiebedrijf en haar producten en processen al goed kennen, maar die van veel aspecten van het ondernemerschap nog weinig mee hebben gekregen. Door hen daarin in te wijden doen ze waardevolle kennis op en worden ze aan het denken gezet over hun eigen ondernemerschap en drijfveren", aldus Ruud. "Bovendien gaven de deelnemers vaak aan dat ze naast de opgedane kennis ook de contacten met de andere deelnemers nog als het meest waardevol hebben ervaren. Zij maken kennis met anderen, die zich in een vergelijkbare situatie bevinden en konden zo sparren en hun netwerk vergroten. Als BDO hebben we ook een natuurlijke positie om hen met elkaar ‘te verbinden’. En ook tegelijkertijd te werken aan onze binding met deze nieuwe generatie."

"Ook volgend jaar zetten we vol enthousiasme dit programma voort met groepen door het hele land. De opvolger is op zoek naar kennis en begrip van wat er op hem of haar af gaat komen, naar wat diverse mogelijkheden zijn om de overdracht te organiseren, hij/zij vraagt zich ook dikwijls af ‘wil ik het ook echt wel?’ en ‘waarom’? Tegelijkertijd willen we met de Academie ook de andere doelgroepen binnen het familiebedrijf bereiken. De leiders staan vaak voor de uitdaging om een visie te ontwikkelen en anderen daarin mee te nemen. Thema’s als strategie, leiderschap, governance en stakeholder management staan voor hen centraal. En externe bestuurders tenslotte begeven zich te midden van al deze doelgroepen en proberen deze te begrijpen en positief te beïnvloeden. De overdragers denken na over hun financiële planning, fiscaal optimaliseren, rolverandering en loslaten  Ik hoop dat we hen ook warm kunnen maken voor deze sessies. Vanouds is dit namelijk een groep die minder met training en ontwikkeling bezig is, terwijl ze wel degelijk vragen hebben. Dit programma biedt hen ook de gelegenheid om hierover met collega's te sparren."

Bij de Familiebedrijven Academie werkt BDO samen met gerenommeerde partners. Zo levert de Rotterdam School of Management academisch docenten voor de training Leiderschap in het familiebedrijf. De Governance University en Kienbaum dragen bij aan de masterclass Goed bestuur in het familiebedrijf. En vermogensbeheerder Suite25 werkt mee aan de masterclass Senior Gen, voor overdragers in het familiebedrijf. Bovendien komen er ook enkele ondernemers aan het woord, die bijvoorbeeld net de overdracht achter zich hebben. Al met al bieden we een gevarieerd en boeiend programma. Ik zou zeggen tegen alle familiebedrijven in de AGF en tuinbouw: gun uzelf de tijd en ruimte om eens te reflecteren op uw leiderschap in uw rol en fase in het familiebedrijf. Ik durf u te garanderen dat u daar weer sterker uit komt..!"

Op www.bdo.nl/familiebedrijvenacademie staat het complete aanbod trainingen en leergangen.

Voor meer informatie:
BDO Accountants & Adviseurs
Ruud Loos
Senior Manager
Adviesgroep Familiebedrijven
+31 (0)6 5399 2961
ruud.loos@bdo.nl     
www.bdo.nl/flowers-food


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.