Uientelers in het district Perambalur dringen aan op een efficiënter gebruik van het Common Food Processing Incubation Centre (CFPIC). Deze uienverwerkingsfaciliteit werd in 2017 opgeleverd in het dorp Chettikulam ten behoeve van het produceren van producten met toegevoegde waarde van sjalotten, zoals uienpoeder, uienpasta, vacuümverpakte gepelde ui en uiensnippers.
Sommige bronnen zeggen dat de machines die in de faciliteit zijn geïnstalleerd schromelijk onderbenut zijn als gevolg van problemen met de 24-uurs stroomvoorziening en tekortkomingen in de marketing van de verwerkte producten. Het verwerkingscentrum is opgericht als onderdeel van het overheidsproject "Mission Onion Programme" met de bedoeling om het inkomen van de uientelers tegen 2022 te verdubbelen.
Sinds de oplevering van het verwerkingscentrum is 44 ton sjalotten en 15 ton knoflook verwerkt. Het centrum kan 300 kg sjalotten per uur verwerken en met de beschikbare machines kan de productie volgens officiële bronnen nog veelvoudig worden opgeschaald.
Bron: thehindu.com