Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goederenexport nagenoeg gelijk in oktober

Het volume van de goederenexport was in oktober 0,1 procent groter dan in oktober 2020, meldt het CBS. Er zijn onder andere meer metaalproducten geƫxporteerd, maar minder aardolieproducten en transportmiddelen. Ten opzichte van oktober 2019 lag de export bijna 3 procent hoger. Het volume van de import was in oktober 5,4 procent groter dan in oktober 2020 en bijna 5 procent dan in oktober 2019.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder gunstig dan in oktober.

Omstandigheden voor export in december minder gunstig dan in oktober
Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder gunstig dan in oktober. Dat komt vooral doordat in de radar van december de krimp van de Duitse industriĆ«le productie groter was en het Duitse producentenvertrouwen daalde.

Bron: cbs

Publicatiedatum: