Tholen - Bestond het machine-aanbod van Sarco Packaging in het verleden voornamelijk uit stand-alone machines, nu het bedrijf dealer is van onder andere de merken Manter, IMA-Ilapak , Pronova, REV, Egatec en Project, wordt de verpakkingsmachineleverancier steeds vaker ingezet als 'system integrator' van diverse lijnen. Zo worden momenteel bij een citrusverpakker diverse complete lijnen gerealiseerd. 

“We zagen dat onze AGF-klanten behoefte hadden om met minder mensen en een hogere input te werken binnen één geïntegreerd systeem. Nu hebben we altijd al systemen in elkaar geïntegreerd, want als we een weger verkochten, wilden klanten er ook vaak een flowpacker, printer en draaitafel bij. Die konden we allemaal leveren met onze eigen merken", vertelt Mark van der Kamp.

"Met de komst van onze collega Wahid Payanda hebben we onze productrange verbreed met machines en verpakkingsmaterialen voor kartonnage, waarmee we onze klanten ook kunnen voorzien van machines voor het opzetten van kartonnen trays en het sluiten van dozen. Wij kunnen met onze overige machines de opgezette trays in de machine brengen en deze weer vullen. Omdat we al die disciplines in huis hebben, wordt de toegevoegde waarde van ons als system integrator steeds vaker erkend."

"En hiermee kunnen we een brede variëteit aan AGF-lijnen bieden. Citrus en uien in netjes zijn een grote markt voor ons, maar ook aardappelen in een zak kunnen we op deze manier verwerken met dezelfde machines. Voor de klant is dat ideaal, die heeft met een geïntegreerde lijn één aanspreekpunt die alles coördineert en de service levert", vertelt Mark. Sarco is hoofdzakelijk actief op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt.

"Ook ergonomie wordt een steeds belangrijker aspect bij de aanschaf van machines. Om het werk voor werknemers interessanter en meer ergonomisch te kunnen maken, kan er gekozen worden voor het (deel)automatisering van processen. Voorheen werd elke doos met 20 kilo citrus nog met de hand gekanteld. Dat kan veel arbeids-vriendelijker en efficiënter. Niet alleen in het citrus, maar ook bij exoten als mango's en avocado's. Naast het feit dat de men op de vloer het werk prettiger gaat vinden en minder risico loopt op lichamelijke klachten, wordt ook de outputkwaliteit verhoogd. Dat wil zeggen dat de eindklant altijd een en dezelfde kwaliteit product zal ontvangen. Wat ook interessant is, is het feit dat de kosten verlaagd worden terwijl de productiviteit verhoogd wordt."

"Met de merken die wij vertegenwoordigen hebben we alle disciplines van het bufferen, wegen, verpakken in eigen huis en kunnen we maatwerk leveren om de machines te groeperen tot een geïntegreerde lijn", vervolgt Mark. "Sarco kijkt samen met de klant naar het proces en inventariseren de stappen die geautomatiseerd zouden kunnen worden. Onze specialisten, die de brug zijn tussen de techniek en praktijk, zullen hun kennis inzetten om een zo compleet en werkbaar mogelijk advies te kunnen geven."

Voor meer informatie:
Sarco Packaging
Rondgang 21
5311 PB Gameren
+31 (0)418 56 25 53
info@sarcopackaging.com  
www.sarcopackaging.com