Sedat Bayburt van SE-SA Obst & Gemüse Großhandel:

"Wij voorzien heel Noord-Duitsland van Egyptische lente-uien"

Veel bedrijven hadden grote verwachtingen van het afgelopen kerstseizoen en konden alles bij elkaar ook goede afzetten behalen. Sedat Bayburt, mededirecteur van SE-SA Obst & Gemüse Großhandel is echter iets terughoudender. "Eigenlijk waren de kerstdagen slechts iets betere handelsdagen. Wat echter wel werkelijk goed verkocht waren verse kruiden, die we uit Israël, Kenia en Ethiopië importeren. In de periode rond Kerst lopen kruiden heel goed, omdat er ook veel in huiselijke kring gekookt wordt waarbij men verse kruiden nodig heeft. In de week van Kerst hadden we dan ook veel bestellingen met grote hoeveelheden", zegt Sedat. Bij de kruiden gaat het onder andere om groene, rode en Thaise basilicum, evenals om dragon, tijm, rozemarijn en bieslook. 


De directeuren Sedat Bayburt en Sayed Nageb 

Egyptische lente-uien
Het hoofdproduct van het bedrijf van Sedat Bayburt is momenteel echter de Egyptische lente-ui, die hij van november tot vermoedelijk maart/april verkoopt. Vanwege de gestegen vrachtprijzen moest SE-SA zijn prijzen verhogen. "De lente-uien worden van Egypte naar Italië of Slovenië getransporteerd, van waaruit ze met vrachtwagens aan ons in Hamburg geleverd worden. Daardoor blijven ze duidelijk verser", zegt Sedat. "Wij voorzien heel Noord-Duitsland van onze Egyptische lente-uien en kunnen ze naar behoefte ook in heel Duitsland leveren. Gemiddeld ontvangen we per week twee 40ft containers. De kwaliteit is momenteel zeer goed. De lente-uien zijn mooi knapperig en groen, zoals ze moeten zijn." Er is sprake van een grote vraag, omdat er momenteel geen alternatieven zijn en het bedrijf zich ook goed op de vraag heeft voorbereid.

Het bedrijf verkoopt eveneens de gehele winter door verschillende soorten exotisch fruit zoals Kent-mango's uit Peru, papaja's uit Brazilië en passiefruit uit Colombia. "De kwaliteit is zeer goed en de kleur knalrood. Ze worden per luchtvracht aangeleverd. Ons exotische fruit wordt vooral lokaal verkocht", zegt Sedat. "Als importbedrijf hebben wij de mogelijkheid ons snel aan de markt aan te passen, aangezien we geen regionale producten distribueren, waardoor het eenvoudiger is om snel te reageren en de markt te beleveren."

Voor meer informatie:
Sedat Bayburt 
SE-SA Obst & Gemüse Großhandel
Banksstraße 28
20097 Hamburg
+49 (0) 40 58 96 56 56
info@se-sa.hamburg      
www.sesa.hamburg   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven