Na plastic verbod in Frankrijk: Progreen papieren banderol kan plastic vervangen

"We adviseren bedrijven om vroegtijdig in te zetten op milieubewuste oplossingen"

Sinds de start van 2022 mogen in Frankrijk veel groenten- en fruitsoorten alleen nog maar zonder plastic verpakkingen verkocht worden. Met het verbod moeten jaarlijks meer dan een miljard plastic verpakkingen bespaard worden. "Over deze wettelijke regeling kan men alleen maar zeggen: Merci, la France!“, meent Jan Hanenkamp, directeur van machinebouwer Project Service & Produktion uit het Duitse Kranenburg.

Hij roept ook groenten- en fruittelers buiten Frankrijk op om zonder wettelijke verplichting anders te gaan denken en proactief in te zetten op milieuvriendelijke oplossingen. "Juist ook bij bio-producten, maar niet alleen hierbij, kijkt de consument heel precies naar de verpakking. Hij vraagt zich terecht af waarom er geen gebruik wordt gemaakt van papier in plaats van plastic."


Progreen papieren banderollen van het project S&P kunnen voor 100% gerecycled worden.

Hiervoor bestaan al langer goede oplossingen: "Wij bij Project S&P bieden met Progreen, een papieren banderol aan die voor 100% gerecycled kan worden. Onze klanten - eveneens uit de landbouw - gebruiken ze in de eenvoudig te bedienen Probrand V-banderolleermachine“, zegt André Vois, Product Key Account Manager voor de Proband V en Progreen.

Geloofwaardigheid van de producten
Zijn directeur Jan Hanenkamp gaat er vanuit dat vroeger of later de EU het voorbeeld van Frankrijk volgt en daarmee in heel de EU plastic verpakkingen bij groenten en fruit steeds meer verbannen worden. "We bevelen bedrijven aan om daarom niet te wachten tot de wetgever handelt, maar nu al in te zetten op milieubewust handelen. Vooral ook omdat dit bij bio-producten ook zorgt voor een grotere geloofwaardigheid van de producten!“

Voor meer informatie:
André Vois
Project Service & Produktion GmbH
Tel.: +49 2826 9145-0
A.Vois@project-sp.de  
project-sp.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven