APH Group groeit met overname verder in Rusland en Oekraïne

APH Group, distributeur van landbouwmachines, heeft per 1 januari 2022 de activiteiten van Agri 2.0 CIS overgenomen in Rusland en Oekraïne.

Agri 2.0 is een distributeur van onder andere precisielandbouw-technologie en zaaimachines voor 'strip-till'- en 'no-till'-landbouw. Met de overname wil APH Group onder andere nieuwe marktsegmenten en gewasgroepen aanboren.


Wytse Oosterbaan en Christian de Vries

Content met de overname
Zowel Wytse Oosterbaan, CEO van APH Group, als Christian de Vries, oprichter en algemeen directeur van Agri 2.0, zijn uiterst content met de overname. "Wij zijn erg blij dat wij tot overeenstemming zijn gekomen met Christian de Vries en deze overname hebben kunnen realiseren samen met onze investeerder 365 Capital. Agri 2.0 met Christian en zijn enthousiaste team zijn een erg goede toevoeging voor ons bedrijf. We gaan elkaar verder versterken in de gebieden waar we actief zijn, waarbij onze merken en machines elkaar perfect aanvullen", aldus Wytse.

"Dankzij de overname is het voor Agri 2.0 mogelijk om haar sterke groei verder door te zetten. APH Group is een ambitieuze en professionele organisatie met een duidelijke strategie, die net als Agri 2.0 de nodige kansen ziet voor verdere groei. Zowel in Rusland en Oekraïne, als ook in andere APH- en aangrenzende landen. Wij kijken er naar uit om onderdeel te zijn van APH Group en samen de volgende stap te zetten", vult Christian aan, die aanblijft als algemeen directeur van Agri 2.0 en tevens toetreedt tot het managementteam van APH Group.


Vlnr: Reinaert Molenaar, Wytse Oosterbaan, Christian de Vries, Olaf ten Thij en Boudewijn Molenaar

Uitbreiding van werkgebied en productportfolio
Met de overname onderstreept APH Group haar groeiambities en breidt daarmee het productportfolio en het werkgebied verder uit. De vijf vestigingen van Agri 2.0 in Rusland (Lipetsk, Orjol & Krasnodar) en Oekraïne (Tsjerkasy & Chmelnytsky) worden geïntegreerd in de organisatie van APH Group. De 45 medewerkers, verdeeld over de vijf vestigingen, blijven in dienst en zullen de activiteiten voortzetten op de huidige locaties onder de naam van Agri 2.0. Na de overname beschikt APH Group over 18 volwaardige regionale sales- en servicepunten in 10 landen.

Voor meer informatie:
APH Group
Mercurius 18
8448 GX Heerenveen
+31 513 48 1100
info@aph.nl 
www.aphgroup.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven