Blaasventilatie voor aardappelkistenbewaring in Duitsland

In de Duitse plaats Viersen ligt een bewaarplaats met de nieuwste ventilatietechnieken voor tafelaardappelen. Deze kistenbewaarplaats bestaat uit drie loodsen met elk twee of drie bewaarcellen en is compleet geautomatiseerd door bewaarspecialist Mooij Agro.Optimale productkwaliteit het gehele jaar door
De volledige aansturing van de bewaarcellen wordt gedaan door de touchscreen Croptimiz-r. Deze zorgt ervoor dat de tafelaardappelen onder de juiste condities bewaard worden en dat de kwaliteit van het product het hele jaar door behouden blijft. Naast de Croptimiz-r is de bewaarplaats voorzien van een innovatief airbag systeem dat zorgt voor een optimaal blaasventilatiesysteem voor kistenbewaring.Airbagsysteem voor juiste ventilatiestroom
Het Airbagsysteem is een niet te missen oplossing voor deze kistenbewaarplaats. Om de aardappels optimaal te drogen, te koelen of te verwarmen moet de ventilatielucht ook het midden van de kisten bereiken. Het airbagsysteem zorgt op een eenvoudige en snelle manier voor het afdichten van de kanalen tussen twee rijen kisten. De ventilatielucht stroomt via het kanaal door de zijwanden in alle kisten en gaat vervolgens horizontaal door de hele kist en hierbij dus ook door het hart van de kist.

Automatisch railsysteem
Naast de elektrische aansturing is de verticale airbag ook voorzien van een automatisch railsysteem. Hiermee kan de verticale airbag eenvoudig worden verplaatst naar de juiste locatie. Dit maakt het systeem zeer gebruiksvriendelijk want zonder railsysteem dient de Airbag bovenaan te worden losgehaald en weer te worden gemonteerd op de nieuwe locatie. Door het railsysteem is dit niet meer nodig.

24/7 controle via smartphone
Het Airbagsysteem is altijd en overal bedienen via de PC, smartphone of tablet en is volledig geïntegreerd in de Croptimiz-r. Zo heeft deze aardappelteler 24/7 totale controle en is hij er zeker van dat zijn product juist belucht wordt.

Bron: Mooij Agro


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.