DGS Foundation ondersteunt projecten voor een 'betere wereld'

Samen de wereld steeds een beetje mooier maken. Wie wil dat niet? De DGS Foundation in ieder geval wel. De stichting heeft als doel het bevorderen en initiëren van maatschappelijke projecten en initiatieven voor een betere wereld, voor nu en de volgende generaties. Ondersteuning vindt plaats met geld, kennis en expertise, goederen en persoonlijke inzet.

De DGS Foundation is in 2019 opgericht als onafhankelijke stichting vanuit de bedrijven van DGS Beheer BV, om de maatschappelijke betrokkenheid verder uit te bouwen en te professionaliseren. De focus van de stichting ligt op drie thema’s, die zijn afgeleid uit de zeventien 'Sustainable Goals' van de Verenigde Naties:

  • Goede kwaliteit van onderwijs, delen van kennis en expertise en groen onderwijs
  • Vergroten van toegang tot kwalitatief goed voedsel
  • Duurzame productie en consumptie, verantwoordelijkheid voor mens en milieu en beperken van afvalstromen.

De foundation ondersteunt projecten in zowel binnen- als buitenland. Zo is sinds dit jaar een Vergroeningsbudget beschikbaar voor (basis-)scholen, waarmee klaslokalen en gezamenlijke ruimtes worden aangekleed met groene planten. Ook worden vanuit dit budget struiken en vaste planten aangeschaft voor het schoolplein of groentezaden voor een schoolmoestuin.

Kwaliteitsverbetering uienzaad
Samen met Agriterra en lokale teeltcoöperaties is de DGS Foundation in 2020 in Ethiopië gestart met een meerjarig project om lokale telers te helpen de kwaliteit van uienzaad te verbeteren. Hiervoor zijn in twee regio’s proeftuinen aangelegd, waar proeven met lokale rassen worden gedaan. De bedoeling van dit project is om kennis op te doen en te delen over de juiste rassen, teeltmethodes en bestrijding van ziekten en plagen, met als doel Ethiopische boeren meer zelfvoorzienend te maken.

De DGS Foundation probeert samen met initiatiefnemers van projecten de wereld een stukje mooier te maken. Informeer voor samenwerking naar de mogelijkheden van de stichting. Voorwaarde is wél dat een project is gerelateerd aan één van de hoofdthema’s van de foundation. Als er raakvlak en budget is, wordt een project in behandeling genomen. Samen met de initiatiefnemer wordt dan bekeken hoe de ondersteuning wordt vormgegeven. 

Voor aanmelding of meer informatie:
DGS Foundation
www.dgsfoundation.nl 

Bron: Uienmagazine De Groot en Slot


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.