Concurrentie op exportmarkt wordt heviger

Indiase uienexporteurs hopen op goed seizoen

De prijzen voor Indiase uien zijn vrij hoog, ondanks de goede aanvoer. Op donderdag bedroeg de aanvoer in Lasalgaon, de grootste groothandelsmarkt voor uien in India, 1.700 ton met maximumprijzen van 2.100 Rs (€ 25,09) per 100 kg. Dinsdag bedroegen de prijzen nog Rs 2.250 (€ 26,88) per 100 kg.

Hogere prijzen voor Indiase uien kunnen gevolgen hebben voor de export. Tussen april en november 2021 lag de export volgens Indiase tuinbouwambtenaren in de orde van grootte van 1,06 miljoen ton. De uienexport in het seizoen 2020-21 bedroeg 1,58 mln ton, ondanks de pandemie.

Ajit Shah, voorzitter van de Horticulture Produce Exporters Association, wees erop dat de prijs voor Indiase uien hoger genoteerd staat op de exportmarkt en dat daarom de export is getroffen. De Pakistaanse leveringen van uien noteren € 268 per ton, terwijl de Indiase voorraad € 447 waard is. Bovendien is de kharif-oogst beschadigd als gevolg van hevige regenval in de uienteeltlanden, waardoor de kwaliteit van de uien is aangetast en de export van uien uit het land nadelig is beïnvloed.

Bron: financialexpress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven