Nieuwe voorzitter voor Team Agro NL

Vice-voorzitter Jaap Lodders, akkerbouwer in Dronten, neemt per 1 februari de voorzittershamer van Team Agro NL over van voorzitter Geertjan Kloosterboer. Na vier jaar stopt oprichter Geertjan Kloosterboer als voorzitter van Team Agro NL. De bevlogen melkveehouder uit Oxe vindt dat het na vier jaar tijd is voor vers boerenbloed. 


Oud-voorzitter Geertjan Kloosterboer (links) en nieuwe voorzitter Jaap Lodders (rechts).

"Team Agro NL was echt wel een beetje mijn kindje en afscheid nemen is dan best een moment. Het doel bij oprichting van de stichting wordt onverminderd nagestreefd en is actueler dan ooit; kennis vergroten over het echte boerenleven en het werk in de agrarische sector. Wij laten met de ambassadeurs zien hoe boeren Nederland smaak en kleur geven."

Geertjan Kloosterboer blijft vol passie zijn boerenverhaal vertellen, maar niet meer als voorzitter. De Gouden Trekker verhuist hiermee nu ook formeel van het oosten naar het meer centraal gelegen Flevoland.
 
Mooie 'acties'
Kloosterboer vindt dat er goede resultaten zijn behaald. "Mooie acties zoals de 'Gouden Trekker Award'. Een prijs voor iemand die zelf geen boer is, maar zich wel hard maakt voor de agrarische sector. Of 'Make a Date', de Valentijnsactie waar boeren niet-agrariërs op date vragen. En 'Rondje Kavelpad'; mensen uitnodigen voor een rondleiding door je stal of over de akker. Gelukkig zijn er ook politici op date of Rondje Kavelpad geweest. Bij hen ontbreekt het soms ook aan praktijkkennis. Een bijzondere actie was de 'Ambtenaren Stage' waarbij mensen die werken bij het ministerie van Landbouw een dagdeel meelopen op een boerderij. Zo kwam Den Haag naar de boer in plaats van andersom. Al onze acties zijn gericht op de verbinding tussen burger en boer."
 
Coole boeren
Om boeren te helpen bij die gesprekken kunnen zij zich sinds kort inschrijven voor de cursus 'Coole Boeren'. Hoe ga je om met vragen van mensen? Hoe leg je jouw verhaal duidelijk uit en vooral hoe kom je over? Team Agro NL biedt deze cursus aan met praktische oefeningen voor boeren en tuinders.
 
Samenwerking
Jaap Lodders gaat, samen met de boerenambassadeurs, het werk voortzetten. "De basis van Team Agro NL is stevig neergezet. Nu gaan we die verder uitdiepen en verbreden."

"Ik ben iemand die van doorpakken houdt, maar ook zeker van verbinden. Je merkt dat tussen de verschillende organisaties de samenwerking op gang komt. Samen sta je ook zoveel sterker. En we willen allemaal hetzelfde: laten zien wat we doen en voor wie wij zo hard aan het werk zijn."
 
Bron: Team Agro NL


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.