Nachtafsluitingen A20 op 7 en 8 februari

Ter voorbereiding op het 1e afsluitingsweekend dit jaar (18 - 21 februari) worden in de nachten van 7 en 8 februari al werkzaamheden verricht aan de A20. Hiervoor zal per nacht 1 rijrichting worden afgesloten.

Nachtafsluitingen A20
Op 7 februari tussen 22.00 uur tot 05.00 uur is de A20 dicht richting Rotterdam tussen Maassluis en Vlaardingen-West (Marathonweg).

Op 8 februari is de A20 afgesloten richting Hoek van Holland tussen Vlaardingen (Holysingel) en Maassluis, eveneens van 22.00 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend.

De opritten naar de snelweg gaan beide avonden om 21:00 uur dicht.

Voor de komst van de Blankenburgverbinding wordt de snelweg A20 verbreed van 2 naar 3 rijstroken per richting. Daarom zullen in 2022 regelmatig weekendafsluitingen van de A20 plaatsvinden. 

Barriers en werkvakken
In het weekend van 18 tot 21 februari gaat bouwconsortium BAAK, in opdracht van Rijkswaterstaat, de rijbanen van de snelweg A20 verleggen. Zo komt er ruimte vrij om een waterdoorgang ('een duiker') onder de A20 te bouwen, terwijl het verkeer er gewoon langs kan rijden.

Op maandagnacht 7 en dinsdagnacht 8 februari treft BAAK voorbereidingen voor de weekendwerkzaamheden. Er worden onder meer barriers langs de A20 geplaatst als afscherming tussen de snelweg en de berm. En er worden zogenoemde werkvakken voorbereid.

Bron: Rijkswaterstaat


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven