Recordwinst voor Maersk

Maersk behaalde in 2021 een recordwinst van omgerekend 16,6 miljard euro. De inkomsten stegen naar 61,8 miljard euro. Het bedrijf heeft dankzij de winst strategische langetermijninvesteringen kunnen doen in decarbonisatie en logistieke groei, gecombineerd met cashdistributie aan aandeelhouders.

"Uitzonderlijke marktomstandigheden leidden tot recordgroei en winstgevendheid in AP Moller - Maersk, maar het leidde ook tot verstoringen van de toeleveringsketen en ernstige uitdagingen voor onze klanten. We hebben enorme inspanningen geleverd om knelpunten te verminderen door de capaciteit over Ocean uit te breiden, de productiviteit in Terminals te verbeteren en onze wereldwijde logistieke voetafdruk te vergroten. We zullen deze inspanningen voortzetten, aangezien we zien dat de huidige marktsituatie in het tweede kwartaal aanhoudt. Tegelijkertijd zien we gesprekken met klanten veranderen van door inkoop geleide discussies over vrachttarieven naar meer holistische gesprekken over hoe we echt samenwerken om supply chains end-to-end te laten draaien. Dit bevestigt duidelijk onze strategie", aldus CEO van AP Moller-Maersk Søren Skou.

Voortzetting 2022
AP Moller - Maersk verwacht dat de huidige marktsituatie zich zal voortzetten tot in het tweede kwartaal van 2022, met een normalisatie in het begin van de tweede helft van het jaar.

Bron: Maersk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.