Ernst Lütje van Gaus-Lütje

"De teelt van de trendy groente zoete aardappel is tot nu toe succesvol geweest"

"De teelt van de trendy zoete aardappel is tot nu toe goed verlopen", vertelt Ernst Lütje aan 75 Niedersachsen. Terwijl de zoete aardappel op vier hectare wordt geteeld, groeien de tafelaardappelen op 90 hectare. Er zijn acht variëteiten: van vastkokende tot zachtkokende, roodschillige knollen, vroege aardappelen eerst met zachte schil, later met vastkokende schil.

Zoete aardappelen / Foto: Gaus-Lütje GbR

De aardappelen worden verkocht op het bedrijf, in zelfbedieningskramen, op weekmarkten en in detailhandelszaken tussen Wittingen, Goslar en het westen van Hannover.

Vroeger waren er vijf families die samen de machines gebruikten. Drie haakten af en Ulrich Behrens sloot zich bij hen aan. Zij stichtten een loonbedrijf, het latere Ährenwert, waarin alle grond van drie boeren waaronder Lütje, 600 hectare in totaal, wordt bebouwd. Op de velden worden suikerbieten, koolzaad, granen, maar ook kikkererwten, lijnzaad, linzen, lupinen, zoete aardappelen en aardappelen geteeld.

Klik hier voor het volledige bedrijfsportret.

Voor meer informatie:
Ernst Lütje
Gaus-Lütje GbR
Haaslop 1
38553 Wasbüttel, Duitsland
Tel: +49 5374 3504
info@gaus-luetje.de
www.gaus-luetje.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.