Surseance van betaling verleend aan Levarht

Tholen - De Rechtbank Amsterdam heeft surseance van betaling verleend aan J.M. Levarht & Zonen B.V. (Levarht). Als bewindvoerder is benoemd mr. M.R. van Zanten van CMS Derks Star Busmann. Samen met de bewindvoerder zal onderzocht worden of voortzetting  van de bedrijfsactiviteiten tot de mogelijkheden behoort. De werkzaamheden van Levarht worden in de tussenliggende periode zoveel mogelijk voortgezet.

De rechtbank heeft een afkoelingsperiode afgekondigd. Gedurende deze periode kunnen leveranciers eventuele rechten niet uitoefenen. De bewindvoerder zal zich eerst een beeld moeten vormen van de omvang van de boedel en de rechten die verschillende crediteuren daarop hebben.

In een verklaring stelt Levarht dat het bedrijf vorig jaar door de implementatie van een nieuw automatiserings-systeem enkele maanden geen zicht had op het financiële resultaat. "We hebben toen voor het eerst in jaren verlies gedraaid, alleen is dat meteen heel erg misgegaan."

Levarht werd in 1933 opgericht. Het bedrijf voerde een breed assortiment en beschikt zelf over een aantal eigen teeltbedrijven van meloenen, paprika's en avocado's. Voor de Nederlandse aanvoer werkte het bedrijf samen met telerscoöperatie Oxin Growers. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven