Tatsiana Lysenka: "Citrus, aardappelen, vollegrondsgroenten, alle hulp is welkom!"

Fruit Queen zet hulpactie op touw voor Oekraïne

Tholen - Met een Oekraïense afkomst was het voor Tatsiana Lysenka van Fruit Queen met drie eveneens Oekraïense collega's geen optie om niets te doen aan de huidige oorlog in hun vaderland. "Gelukkig maakt onze familie het naar omstandigheden redelijk, maar onze geboortesteden zijn compleet gebombardeerd. We horen dat de mensen geen water tot hun beschikking hebben. De huidige ontwikkelingen baren ons grote zorgen!"

Om die reden heeft Tatsiana een hulpactie op touw gezet. Vanuit het nieuwe pand van Helmer in Breda worden tal van spullen verzameld om af te leveren in de Oekraïne. "De reacties zijn echt overweldigend. Onze buren in het pand hebben volop hulp aangeboden en van onze leveranciers krijgen we heel veel handel aangeboden. Het is werkelijk om stil van te worden. Iedereen wil een handje helpen."

"We krijgen van onze leveranciers veel AGF-producten aangeleverd. Denk aan aardappelen, uien, wortelen, kool, bieten, citroenen, sinaasappelen en appelen. Met deze houdbare producten kunnen we in Oekraïne momenteel echt het verschil maken voor de mensen die op de vlucht zijn. Dankzij onze connecties hebben wij voldoende auto's om naar de grens van Polen en Oekraïne te rijden. Hoe meer handel we binnenkrijgen, hoe meer we aan de mensen kunnen schenken. Ook de bloemenhandel toont haar medewerking."

"Maar alle hulp is welkom, denk aan medische producten, zoals antibiotica, pijnstillers, infusen en antiseptische middelen, maar ook luiers, slaapzakken, warme dekens, kussens en hygiëneproducten voor vrouwen en kinderen, batterijen, zeep, katten- en hondenvoer. Vandaag gaat de eerste vrachtwagen weg. We rijden naar de grens van Polen en Oekraïne, waar twee punten zijn om de auto's te lossen, die vervolgens in kleinere busjes naar de mensen worden gedistribueerd", vertelt Tatsiana.

"Ik krijg uit mijn netwerk ook een financiële steun aangeboden, maar daar ben ik terughoudend mee om het aan te nemen, omdat ik die verantwoordelijkheid erg groot vind. Maar bovengenoemde spullen ontvangen we graag. We hopen hiermee veel mensen in ons geboorteland van eerste hulp in deze vreselijke situatie te kunnen voorzien. Alle hulp is welkom!"

Voor meer informatie:
Tatsiana Lysenka
Fruit Queen
Leursebaan 262
4814 RE Breda
06 2425 5756
info@fruitqueen.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven