Fotoreportage AGF-standhouders

Geslaagde editie Empack 2022 op nieuwe locatie Evenementenhal Gorinchem

Tholen - De verpakkingsbeurs Empack werd vorige week voor het eerst in de Evenementenhal Gorinchem gehouden. De Jaarbeurs Utrecht locatie komt hiermee te vervallen. Volgend jaar wordt de Empack in Den Bosch georganiseerd. Op 5, 6 en 7 april presenteerden ruim 250 exposanten zich aan 5.500 bezoekers. Netwerken was de hoofdmoot, daarnaast volgden professionals uit de verpakkingssector inspirerende kennissessies van partners. 

Op het gebied van AGF is tijdens een Empack altijd veel te vinden. Het gaat vaak om zo’n 70 à 80 bedrijven die op een of andere manier een link hebben met AGF. Karton, Rpet en grondstofbesparing zijn nog steeds de items waar de nadruk op ligt. Deksels worden vervangen door een papieren band, gestanste gaten voor zichtbaarheid van product en grondstof besparing etc. Er wordt nagedacht over verpakkingsproblemen en oplossingen, die moeten bijdragen aan een kleinere afvalberg.

“Wat een debuut. Drie fantastische beursdagen waarbij ik uit naam van team Empack onze exposanten en partners enorm wil bedanken. Samen met hen hebben we een ontzettend mooi event neer mogen zetten. Het is ontzettend fijn om zoveel positieve reacties over de locatie en uitstraling van de beurs te mogen ontvangen. En vergeet niet hoe onze exposanten hebben uitgepakt deze drie dagen, fantastisch”, aldus Corine Visser, Head of Cluster bij Easyfairs.

Nieuwe locatie geeft Empack een andere dynamiek
De Evenementenhal in Gorinchem is als nieuwe locatie met veel enthousiasme ontvangen. Het netwerkcafé en de flexwerk hotspot gaven een nieuwe dynamiek aan deze editie van Empack. In het sfeervolle netwerkcafé zochten bezoekers, partners, sprekers én exposanten elkaar op om kennis uit te wisselen. Wie niet genoeg kreeg van de kennisdeling op de beursvloer vond extra inspiratie in de galerij vol slimme innovaties: The Smart Packaging Gallery.

Kennissessies speelden in op actuele vraagstukken
Daarnaast kreeg het sprekersprogramma belangstelling op Empack. Onderwerpen die de revue passeerden waren vraagstukken rondom circulaire verpakkingen, duurzaamheid in roerige tijden, actuele verpakkingsuitdagingen en directe oplossingen hiervoor. Sprekers waren mensen van HelloFresh, KIDV, Circo, Zwerfinator en EkoPlaza. Er was veel interesse voor deze onderwerpen die voor een mooie interactie zorgde in de zaal”, aldus Sharon Haans, Content Coördinator van Empack.

Empack 2023 en 2024
Na drie redelijk goed bezochte beursdagen keek organisator Easyfairs samen met haar exposanten, partners en bezoekers terug op een succesvolle editie. Visser: “De geluiden en feedback die we mochten ontvangen waren positief. Het enthousiasme onder exposanten is groot voor een volgende editie. Met een gezamenlijke ambitie om de verpakkingsindustrie te verduurzamen en circulariteit mee te nemen in het verpakkingsproces. Het delen van kennis en inzichten is anno 2022 van essentieel belang om de volgende stap in verpakkingen te kunnen maken.” De presentaties en opgenomen livesessies zijn vanaf komende week te vinden op www.empack.nl.

De eerstvolgende editie van Empack is op 5 en 6 april 2023 in Brabanthallen in Den Bosch. In 2024 keert Empack opnieuw terug in Evenementenhal Gorinchem op 9, 10 en 11 april.

Bekijk de fotoreportage en ontmoet de AGF-toeleveranciers.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven