"Met Sunions geen tranen in de ogen meer bij het snijden van uien!", dat is de belofte van de nieuwe ui die eerder dit jaar in een aantal Franse winkels is komen te liggen.

"Het vernieuwen en uitbreiden van het aanbod aan kruiden en specerijen hebben bij Condichef altijd prioriteit gehad. Toen ik Sunions, een nieuw uienras, in het buitenland ontdekte, wilde ik dat meteen in Frankrijk testen. Het is vrij lastig om binnen ons assortiment te innoveren, maar Sunions is een echt innovatief product," legt Tanguy Poupart uit, algemeen directeur van de Condifresh Groep.

De introductie van Sunions is het resultaat van een exclusieve samenwerkingsovereenkomst tussen Condichef en Vegetable Seeds (BASF). Deze samenwerkingsovereenkomst biedt de gelegenheid om een sterk 'boer-tot-bord'-partnerschap tussen beide bedrijven op te zetten. De Sunions worden geteeld uit een zadenmix uit het Nunhems -assortiment en zijn het resultaat van meer dan drie decennia conventioneel veredelingswerk.

De Sunions zijn momenteel verkrijgbaar in een beperkt aantal winkels in de regio Parijs en het zuidwesten van Frankrijk. "Als de uien een succes blijken te zijn, willen we het distributiegebied volgend jaar uitbreiden", vertelt Olivier Cassou, sales manager Frankrijk bij Condichef, enthousiast.  

Voor meer informatie: 
www.sunions.fr     
www.condichef.fr