Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Woolworths introduceert traanloze uien in West-Australië

Woolworths heeft samengewerkt met LJM Produce, een groenteteler uit Myalup, om in West-Australië een unieke uienvariëteit aan te bieden, die een einde moet maken aan het veelvoorkomende probleem van het tranen van de ogen bij het snijden van uien. Dit initiatief volgt op de succesvolle introductie van het product in New South Wales en Victoria, gevolgd door de beschikbaarheid in Queensland, Tasmanië, Zuid-Australië en het Northern Territory.

Jamie Maiolo, teeltbedrijfmanager van LJM Produce, benadrukte dat de uien een zoeter smaakprofiel hebben en bedoeld zijn voor consumenten die zonder tranende ogen willen koken. Paul Turner, general manager groenten en fruit bij Woolworths, toonde zich verheugd over de voltooiing van de nationale uitrol van het product en benadrukte de inzet van het bedrijf om producten lokaal in te kopen, met name van telers in WA. De ontwikkeling van Happy Chop uien, die van nature minder traanverwekkende verbindingen bevatten, is het resultaat van tientallen jaren natuurlijke veredeling, waaronder het kruisen van bestaande uienrassen.

Bron: thewest.com.au

Publicatiedatum: