Tholen - Vos Onions in Veen breidt haar sorteer- en verpakkingslocatie in Veen uit met 2.000 m2 nieuwbouw. "Het pand staat een heel eind overeind, vanaf medio juni gaan we de machines opbouwen", vertelt Gerard Vos. De directeur van het sorteer- en pakstation, dat exporteurs van gele, rode en roze Crimsun-uien voorziet, weet nog niet of het in het nieuwe pand ook gaat werken met optische sorteertechnologie. "Uiteindelijk kan dit best een optie worden, maar ik weet nog niet in welke fase en vorm."


Nieuwbouw Vos Onions

Het pakstation uit Veen houdt haar visie vast om niet zelf te gaan exporteren. "Dat is zo en dat blijft zo. Als wij dat zouden doen, dan krijgen we er links een klant bij en verliezen we er rechts tien. We krijgen weleens aanvragen, maar die leggen we dan neer bij onze exporteur die op die bestemming actief is."

De uienmarkt is volgens hem op dit moment niet eenvoudig. "De afzet loopt wel door, alleen is het op dit moment lastig om marge te maken, dat weten we van deze tijd. Maar mogelijk komen er nog een paar goede maanden aan. De uien zijn dit jaar goed van kwaliteit. Hoe groot de voorraden daadwerkelijk zijn en of er nog tekorten zullen komen, vind ik lastig inschatten." 

"Tegelijkertijd gaan er best heel wat uien weg. We liggen nog altijd voor op vorig jaar en de export ligt ook een stuk hoger dan pakweg tien jaar geleden, alleen is de sorteercapaciteit nog harder gegroeid, waardoor je het niet zo merkt. Wij zien de toekomst van de uien in elk geval positief in, niet voor niets investeren we in onze nieuwbouw."

Voor meer informatie:
Gerard Vos
Vos Onions
Bagijnhof 66 
4264 AZ Veen
Tel: +31 41 669 11 97
info@vosonions.nl