De autonome vorkheftruck voor het laden en lossen van opleggers

Gideon, een bedrijf voor robotica en AI-oplossingen, kondigt een baanbrekende nieuwe oplossing aan: Trey, een autonome vorkheftruck voor het laden en lossen van vrachtwagenopleggers.

Trey laadt en lost pallets volledig autonoom, waardoor meer dan 80% van de tijd van een werknemer wordt bespaard. Hij werkt veilig, consistent en betrouwbaar in dynamische omgevingen, zij aan zij met mensen.

Klik hier om een video over Trey te bekijken.

"Wij bij Gideon geloven dat we het vermogen van de mensheid om goederen te verplaatsen exponentieel kunnen laten groeien door de meest complexe handelingen van het verplaatsen van goederen te automatiseren," zegt Matija Kopić, CEO en mede-oprichter van Gideon. "De wereld heeft nieuwe manieren nodig om uitdagingen op te lossen. Onze nieuwe manier is om de miljoenen werknemers die onze aanbodketens draaiende houden meer vermogen te geven. Met de hulp van onze klanten, partners en investeerders, hebben we een AMR specifiek voor de taak van het laden en lossen van vrachtwagens gebouwd," aldus Matija Kopić.

"De nieuwe oplossing van Gideon brengt ons een veelbeloven potentieel voor optimalisatie, het creëren van nieuwe efficiëntie en nieuwe manieren om te werken," meent Annant Patel, directeur bij Koch Disruptive Technologies, een investeringseenheid van Koch Industries, en Gideon bestuurslid. "Naarmate nieuwe technologieën beschikbaar komen, werken de uitdagingen in de toeleveringsketen als een katalysator om bedrijven aan te zetten tot innovatie. Gideon is daar één van. We worden misschien geconfronteerd met onzekerheden, maar vernieuwers zoals Gideon bewijzen dat de toekomst hier en nu is."

Xavier Garijo, lid van de raad van bestuur voor Contractlogistiek bij DB Schenker, benadrukt ook het belang van innovatie. DB Schenker, wereldwijd leider in logistiek, is een van de eerste klanten van Gideon en Series A-investeerder.

"Bij DB Schenker putten we uit 150 jaar logistieke ervaring en we hebben ons altijd gericht op innovatie om de efficiëntie en kwaliteit te leveren die onze klanten verwachten. Daarom zijn we enthousiast over de nieuwe oplossingen van Gideon. Onze projecten tot nu toe zijn veelbelovende realistische toepassingen die ons helpen bij het transformeren van de inkomende en uitgaande logistieke handelingen," zegt Xavier Garijo, die ook een Gideon bestuurslid is.

De nieuwe oplossing voor het (uit)laden van trailers combineert Gideons eigen autonome technologie, aangedreven door AI en 3D-visie, gebruiksvriendelijke software voor slimme workflow-management, en een robuust, speciaal gebouwd chassis van Infinity Machine & Engineering Corp.

Voor meer informatie: gideon.ai


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven