Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bouw nieuwe kade in Quarleshaven in Vlissingen van start

Op donderdag 5 mei vond de eerste spadesteek plaats voor de 800 meter lange nieuwe kade aan de Quarleshaven in Vlissingen-Oost. North Sea Port weet met deze investering van 40 miljoen euro het Sloegebied beter te ontsluiten.

De nieuwe kade aan Bulk Terminal Zeeland in het Sloegebied vervangt de oude kade die gesloopt wordt. Hierdoor kan het bedrijf Bulk Terminal Zeeland zijn activiteiten uitbreiden en wordt de kade van Shipyard Reimerswaal ook langer. 

Investering van 40 miljoen euro 
"North Sea Port investeert met de nieuwe kade in het Sloegebied maar liefst 40 miljoen euro aan nieuwe haveninfrastructuur", aldus Daan Schalck, CEO van North Sea Port. Een deel van de kade wordt ook ontsloten en geschikt gemaakt voor potentiƫle klanten die zich aan de Quarleskade willen vestigen, Daan Schalck: "Zo springen we zuinig om met onze haveninfrastructuur."

Eind 2024 gereed 
De combinatie van Werkendamse waterbouwers Hakkers en De Klerk staat in voor de bouw van de kade die eind 2024 gereed zal zijn. De kade aan de zuidzijde van de Quarleshaven wordt in totaal 1.200 meter lang. 

Het overslagbedrijf Bulk Terminal Zeeland ziet zijn kade uitbreiden van 250 meter tot 440 meter. Hierdoor is er meer ruimte voor de overslag van droge bulk zoals houtpellets, gips, grondstoffen voor de staalindustrie, biologische landbouwproducten en stortstenen voor de versteviging van windturbines op zee. 

De nieuwe kade sluit bovendien aan op de terminal van Shipyard Reimerswaal die met de nieuwe kade 40 meter extra verwerft. Het bedrijf dat schepen onderhoudt en repareert zal hierdoor in totaal over 425 meter kade beschikken. 

De nieuwe kade zorgt er ook voor dat er 10 hectare extra terrein uitgegeven kon worden aan Bulk Terminal Zeeland. Daarnaast blijft er tussen de terminal en Scheepswerf Reimerswaal nog voldoende ruimte over voor een nieuw bedrijf dat daar activiteiten kan ontplooien. 

Kade voor verschillende scheeptypes 
Aan de nieuwe kade zullen verschillende types zeeschepen zoals projectladingschepen, hefvaartuigen, bulkschepen, fruitschepen en tankers met een diepgang tot 12,5 meter alsook binnenvaartschepen kunnen aanmeren. De waterdiepte kan later nog met twee meter worden vergroot. De kade wordt versterkt aangelegd en geschikt gemaakt voor een kadebelasting van 5 ton per vierkante meter. 

Hein van Laar, commercieel directeur Hakkers BV merkt op: "Na eerdere succesvolle uitvoeringen in Vlissingen door Hakkers en De Klerk, zijn we bijzonder trots om dit nieuwe project voor North Sea Port te realiseren. Het toont onze kracht als constructieve waterbouwers, die samen alle benodigde disciplines in huis hebben."

Bron: North Sea Port

Publicatiedatum: