Pasquino De Vuyst, Square Melon:

"Overaanbod zorgt voor duik in de prijzen van zowel asperges als aardbeien"

Tholen - Voor Groothandel De Vuyst en Square Melon (voorheen Van Landschoot) zijn de zaken weer terug op pre-corona niveau. "Het is weer vergelijkbaar met 2019 en zeker deze periode, met de feestdagen, is er veel vraag naar de asperges en aardbeien", vertelt Pasquino De Vuyst van beide bedrijven. "Vooral de vraag naar asperges is echt goed, maar de prijzen gaan nog niet echt mee."

"We zijn in een periode in het aspergeseizoen, zeker na Pasen, waarbij het kas- en vollegrondsaanbod beide op de markt komen. Hierdoor heeft het overaanbod gezorgd voor een duik van de prijzen", gaat Pasquino verder. "Deze heeft zich de laatste weken nog niet hersteld en zet zich vooralsnog wel door. De vraag was echter, vooral voor Moederdag, zeker goed te noemen."

Ook aardbeien zijn, volgens Pasquino, erg goedkoop voor de tijd van het jaar. Square Melon werkt met de Sonata, Sonsation en Sensation variëteiten van BelOrta. "De kwaliteit is goed, maar door de hoge energieprijzen is er in het najaar weinig gestookt. Hierdoor komt alles nu samen op de markt. De afzet verloopt goed, maar het aanbod is gigantisch. Door de grotere vraag voor Moederdag trokken de prijzen iets bij, maar je ziet nu dat de dagen erna de prijzen alweer in elkaar zijn geklapt."

Winkel voor particulieren
Met Groothandel De Vuyst, die gerund wordt door zijn vader Theo De Vuyst en waar Pasquino ook werkzaam is, wordt voornamelijk geïmporteerd en vervolgens geleverd aan horecaleveranciers. Eén van die horecaleveranciers was Van Landschoot, maar in 2017 werd besloten tot overname van de horecagroothandel, om het later om te dopen tot Square Melon. "Hier hebben we een groot magazijn in Gent, waar we 's nachts orderpicken voor de horeca. In de vroege ochtend toveren we het vervolgens om tot een winkel voor particulieren."

De groothandel heeft hier vooral in coronaperiode sterk op ingezet. "Tijdens de pandemie hadden we op bepaalde momenten maar 70 procent van de omzet, waardoor we met de winkel mooi ons hoofd boven water hebben kunnen houden. Na die periode is de winkel gestaag door blijven groeien. Het grote aanbod van de groothandel kunnen we zo ook aanbieden aan geïnteresseerde particulieren. Op deze manier hebben we nog steeds profijt van de investering in de winkel en combineren we het beste van twee werelden."

Noten, eetbare bloemen en kruiden
Voor de toekomst richt Pasquino zich voornamelijk op uitbreiding van het assortiment. "We willen dat ons bestaande klantenbestand nog meer producten bij ons kunnen bestellen. Zo weten onze klanten ons inmiddels ook te vinden voor noten, eetbare bloemen en verschillende soorten kruiden. Bovendien voeren we de bio-vruchtensappen van Pajottenlander. We willen iets anders aan kunnen bieden, zodat we het referentiepunt zijn voor de horeca in Gent."

Dit lijkt te werken, want de winkel blijft drukbezocht, zo verzekert Pasquino. "We zien dat chefs zelf naar de winkel komen om een kijkje te nemen. Zo kunnen ze uitleg krijgen en inspiratie opdoen met ons assortiment, om zo de menu's te bouwen. Bovendien kunnen 'foodies' dezelfde producten als de chefs gebruiken voor hun gerechten thuis. We willen ons assortiment blijven uitbreiden om te kunnen aanbieden wat er gevraagd wordt."

Voor meer informatie:
Pasquino De Vuyst
Square Melon
Sint-Jacobs 20-23
9000 Gent, België
+32 9223 34 16
info@bvbadevuyst.be     
www.bvbadevuyst.be   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.