Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuwe verwerkingslocatie TOP Fresh Service in ‘s-Gravenpolder

"Met gesneden uien zetten we een verdere stap in het convenienceprogramma"

Bijna vijftig jaar geleden startte Stroosnijder uit Kruiningen met het schillen van uien. De eerste vijftien jaar kwamen daar alleen maar handjes aan te pas, later werd er gebruikgemaakt van moderne uienschilmachines. Sinds 2017 maakt het uienschilbedrijf onderdeel uit van TOP Groep. Per 1 april 2022 is de naam veranderd in TOP Fresh Service en verhuisde het bedrijf ook naar de uitgebreide productielocatie van TOP in ’s-Gravenpolder.

"De activiteiten van TOP Fresh Service sluiten perfect aan bij de groep," vertelt Lennart Ras. "Ons productaanbod omvat alle soorten verse uien, plantuien, zilveruien en sjalotten en daarnaast bieden we in verwerkte vorm al jaren gebakken uitjes aan. Met de geschilde uien, verse uienblokjes en uienringen zette we een verdere stap in ons conveniencegamma."

"Ons voordeel is dat we uit ons totaalvolume de goede kwaliteit grondstof kunnen selecteren. Omdat we zelf uien telen, kennen we het product door en door en kunnen we de teelt goed sturen. We zijn gespecialiseerd op het gebied van tweedejaars plantuien en juist die plantuien hebben een hoger drogestofgehalte en een betere kleur dan de zaaiuien, wat ze uitstekend geschikt maakt voor de verwerking," aldus Lennart. "Dat we de hele keten van zaadje tot eindklant beheren, is uniek in de markt. We leveren hier letterlijk 'farm to fork'."

Namens Stroosnijder heeft Johnny Stroosnijder de overstap gemaakt naar TOP Fresh Service, zodat ook de decennialange productkennis rond de geschilde uien is gewaarborgd. Om het extra volume aan te kunnen is de productiecapaciteit uitgebreid en is geïnvesteerd in nieuwe verwerkingsmachines van onder meer Finis, met onder andere een automatische richter als noviteit.

De klantenkring voor de geschilde uien bestaat voornamelijk uit supermarkten en de groentesnijderijen door heel Europa. "De Benelux, Scandinavische landen, het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn belangrijke afnemers," vertelt Lennart. "Vanwege de houdbaarheid van tien tot twaalf dagen ben je geografisch beperkt tot Europa. Wel voeren we veel testen uit om de houdbaarheid van de geschilde uien in de toekomst verder te kunnen verlengen."

Ook duurzaamheid heeft TOP hoog in het vaandel staan. "Daarmee kan TOP Fresh Service mooi meeliften op het duurzaamheidsbeleid van TOP Onions. Zo zijn we momenteel druk met de inzet van twee windmolens die onze CO2-uitstoot met 40% zullen reduceren. Die windmolens gaan zo’n 7.000 huishoudens van energie voorzien. Dat is bijna net zoveel als de hele gemeente Borsele."

Ook de inzet van restwarmte staat hoog op de agenda. "We merken dat onze klanten heel erg bezig zijn met duurzaamheid. Die borgen we onder meer met certificeringen als BRC, QS, PlanetProof en het Beter Voor-keurmerk. Ons grote voordeel is dat we dankzij onze eigen teelt en contractteelt de traceability goed kunnen garanderen. Bovendien zorgt dit voor stabiliteit bij elke schakel in de keten."

"Voor ons zorgen de geschilde uien, uienblokjes en uienringen dan ook voor een mooie aanvulling in het assortiment als one-stop-shopping in de uienmarkt en we zien mogelijkheden om ook vers verwerkte sjalotten toe te voegen aan dit gamma. We kunnen de producten van zowel gele als rode uien leveren in bulk, kratten en vrijwel elke gewenste verpakking. Dankzij de korte lijnen weten we wat er speelt en kunnen we snel schakelen om het juiste product op het juiste moment te leveren."

Dit is een artikel dat is verschenen in de mei editie van Primeur

Voor meer informatie:
TOP Fresh Service
Baarlandsezandweg 5
4431 NJ ’s-Gravenpolder
Tel +31 (0)113 381 830
info@topfreshservice.com 
www.toponions.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven