Routescanner.com biedt ladingeigenaren een wereldwijd en daarmee completer inzicht in deur-tot-deur verbindingen voor containers via zeehavens, binnenhavens, spoor- en wegverbindingen dan voorganger Navigate. Dankzij dit rijkere aanbod is Routescanner de logische opvolger van Navigate dat daarmee overtollig is geworden vanaf nu.

Verladers en rederijen die vooral geïnteresseerd zijn in directe verbindingen van en naar de haven van Rotterdam kunnen die op deze website vinden of in Routescanner oriënteren via de ‘Direct Connections’ functionaliteit.

Havenbedrijf Rotterdam, moederbedrijf van Routescanner, ziet havens niet enkel als knooppunten van goederenstromen maar ook als onderdeel van transparante, digitale transportketens. In de afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan Routescanner en telt op dit moment circa 6000 unieke bezoekers per maand.

Inmiddels delen circa 150 operators direct hun vaar- en rijschema’s op het Routescanner platform. Alle binnenvaart, vrachtspoor en shortsea operators in Noordwest-Europa zijn aangesloten, evenals enkele rederijen die de wereldzeeën bevaren. Daarmee is dit platform hard op weg om uit te groeien tot de wereldwijde, neutrale plek waarop containerroutes worden getoond.

Bron: Port of Rotterdam