Wegens mogelijk gezondheidsrisico

A&M Farms roept bepaalde Vidalia-uien van het merk Little Bear terug

A&M Farms of Lyons, Georgia, roept vrijwillig een aantal hele Vidalia uien terug die tussen 20 juni en 23 juni 2022 op één verpakkingslijn zijn verpakt, omdat ze mogelijk besmet zijn met Listeria monocytogenes, een organisme dat ernstige en soms fatale infecties kan veroorzaken bij jonge kinderen, zwakke of oudere mensen en anderen met een verzwakt immuunsysteem.

Consumenten kunnen de teruggeroepen Vidalia-uien identificeren aan de hand van de aankoopplaats, PLU 4159 en het merk Little Bear op de PLU-sticker, zoals aangegeven in de tabel aan het eind van het bericht. De teruggeroepen Vidalia-uien worden in bulk verkocht in de groentenafdeling van supermarkten. De teruggeroepen Little Bear-uien waren op 23 en 24 juni te koop bij WegmansExternal Link Disclaimer-winkels in het Rochester-gebied, Massachusetts, en bij de Erie West en Erie Peach Street Wegmans-winkels in Pennsylvania. De uien waren ook te koop van 22 tot 24 juni 2022 in Publix-winkels in de staat Florida en in Publix-winkels in Georgia in Barrow, Clarke, DeKalb, Forsyth, Fulton, Gwinnett, Hall, Jackson, Oconee en Walton counties. Deze terugroepactie heeft geen betrekking op andere uien.

Tot nu toe zijn er geen ziekten of ongewenste voorvallen gemeld. Het bedrijf heeft het teruggeroepen product rechtstreeks naar distributiecentra van retailers in Florida, North Carolina en Pennsylvania verzonden. De distributiecentra hebben het teruggeroepen product verder gedistribueerd naar winkels in Florida, Georgia, New York, Massachusetts en Pennsylvania.

De terugroeping komt er nadat bij interne bedrijfstesten Listeria was ontdekt op één enkele verpakkingslijn. Hoewel het bedrijf zijn verpakkingslijnen regelmatig reinigt en ontsmet, roept het uit voorzichtigheid uien terug die voor en na 21 juni op de bewuste verpakkingslijn zijn verpakt. Deze terugroep heeft geen betrekking op andere producten die door A&M Farms zijn geteeld, verpakt of verkocht.

Iedereen die het teruggeroepen product in zijn bezit heeft, mag het niet consumeren. Het product moet worden weggegooid en kan met een ontvangstbewijs voor terugbetaling worden teruggebracht naar de plaats van aankoop.

Voor meer informatie:
Amy Philpott
+1 703 472 6615
aphilpott@watsongreenllc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.