Op een aantal plekken in Nederland merken consumenten de gevolgen al van de boerenblokkade van distributiecentra; in supermarkten zijn veel lege schappen te zien. Om beter inzicht te krijgen in de problemen, heeft Roamler maandag in een paar uur tijd geĆÆnventariseerd wat de huidige situatie in supermarkten is, met behulp van de community van haar on-demand auditors.

Uit dit onderzoek bleek dat Jumbo op 4 juli het hardst getroffen werd door de protesten bij de distributiecentra. Vomar kwam het beste uit het onderzoek, Albert Heijn lijkt vooral geraakt in het zuivelschap. De supermarkten in Gelderland werden het hardst geraakt door de protesten. Opvallend: op locaties waar weinig voorraad was, werd ook gehamsterd.

Uit het onderzoek van Roamler bleek dat 31% van de bezochte winkels te maken had met een out-of-stock probleem dat waarschijnlijk te maken had met de boerenprotesten bij de dc's. De zwaarst getroffen categorieƫn waren zuivel (33,7% out of stock), groenten (30,5%) en fruit (29,5%).

Voor meer informatie:
Roamler Nederland
Christiaan Rijnhout
NSDM -Plein 20 
1033 WC Amsterdam
+31 (0)6 82 80 01 86
christiaan.rijnhout@roamler.com     
www.roamler.nl