Per 28 augustus neemt de Daily Logistics Group (DLG) de logistieke activiteiten en de daarbij betrokken medewerkers van Gist Nederland over. Het betreft hier de overname van de logistieke diensten in de Benelux en naar het Verenigd Koninkrijk van voornamelijk bloemen en planten. De overname van activiteiten betreft een DC te Bleiswijk, 145 eenheden en 75 medewerkers en is een verdere versterking op de bestaande dienstverlening van de Daily Logistics Group (DLG).

Door de overname ontstaat er voor DLG een directe specialisatie in dit marktsegment die waarde toevoegt aan het netwerk in de Benelux en de Export naar het Verenigd Koninkrijk.

"We zien de overname van deze activiteiten als een verdere versterking van onze dienstverlening. De snelle veranderingen in de gehele toeleveringsketen heeft ons strategisch doen besluiten ons dienstenportfolio uit te breiden en te versterken. Wij signaleren dat het bloemen en planten segment uitstekend past bij onze bestaande diensten. Met de overname van GIST Nederland creƫren wij direct een stevige zetel binnen dit marktsegment. Met deze schaalvergroting kunnen we onze klanten een nog breder dienstenportfolio aanbieden. Ook is schaalgrootte noodzakelijk om mee te kunnen in de flexibiliteit, energietransitie en digitaliseringsslagen in onze sector", aldus Joost Visbeen, CEO van de Daily Logistics Group (DLG).

Julian Bailey, MD van Gist Nederland: "De verkoop van deze activiteiten is een strategische keuze om verdere focus in de onderneming aan te brengen. Wij zijn heel blij dat onze mensen bij een echt familiebedrijf als DLG terecht zijn gekomen."

Voor meer informatie:
Daily Logistics Group
www.dlg-logistics.com 


Gist Nederland

www.gistworld.com