ACM stelt eisen aan netbeheerders voor aansluittermijn elektriciteit voor grootverbruikers

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil groot- en kleinverbruikers zoveel mogelijk duidelijkheid geven over de termijn waarbinnen zij door netbeheerders aangesloten worden op het elektriciteitsnet. In de plannen die de ACM ter consultatie voorlegt moet een netbeheerder een grootverbruiker binnen 40 weken aansluiten als er in een gebied voldoende transportcapaciteit beschikbaar is. Voor kleinverbruikers (tot maximaal 3x80 Ampère) geldt een maximumtermijn van 18 weken. Het verzwaren van een bestaande aansluiting in huis, bijvoorbeeld voor een laadpaal, warmtepomp of zonnepanelen, moet straks binnen 12 weken geregeld zijn.

Voor grootverbruikers (tot 10 MVA) is de aansluittermijn afhankelijk van de beschikbaarheid van transportcapaciteit. Als er in een gebied voldoende transportcapaciteit beschikbaar is, moet een netbeheerder de nieuwe aansluiting binnen 40 weken realiseren. Bij een tekort aan transportcapaciteit moet de netbeheerder de congestie eerst zo snel mogelijk oplossen en dan de nieuwe aansluitingen realiseren.

De nieuwe aansluittermijnen worden vastgelegd in de nieuwe codewijziging voor aansluittermijnen elektriciteit die zij ter consultatie op haar website heeft gepubliceerd. De consultatie loopt tot 5 oktober 2022. 

Bron: ACM 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.