Havenbedrijf Rotterdam geeft inzicht in wachttijden containerschepen

Op de door het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) geopende Port Performance pagina kunnen gebruikers onder meer de wachttijden voor containerschepen in Rotterdam, Hamburg, Bremerhaven en Antwerpen inzien. De grafieken zijn gebaseerd op AIS data van eeSea en worden elke maandag geüpdatet.

Indicatoren
Logistieke ketens veranderen continu. Ketenpartners worden geacht om steeds weer tijdig op afwijkingen te anticiperen tegen acceptabele kosten. Betrouwbaarheid is het sleutelwoord. Door het inzichtelijk maken van port performance indicatoren kunnen slimmere keuzes worden gemaakt, wordt bestaande capaciteit beter benut en de performance van de keten verbeterd. Zo schrijft het Havenbedrijf op haar website.

Havenbedrijf Rotterdam heeft de ambitie om de efficiëntie van de containerafhandeling in de haven inzichtelijk te maken door het opstellen, meten en publiceren van performance-indicatoren. Om dit inzichtelijk te kunnen maken, is datadeling tussen alle ketenpartijen noodzakelijk.

Wachttijden
"De data over wachttijden van schepen is al beschikbaar. Dit is daarom de eerste stap richting het inzichtelijk maken van de port performance. Op termijn worden extra indicatoren toegevoegd."

Naast het inzicht in de performance van de Rotterdamse haven wordt ook inzicht gegeven in de performance van de drie omliggende havens in Noordwest-Europa. Deze havens zitten in dezelfde vaarschema's en dit heeft impact op de prestaties. 

Bron: Port of Rotterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven