Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tadzjikistan verbiedt export van uien

De regering van Tadzjikistan heeft de verkoop van uien in het buitenland verboden. Het hoofd van de regionale douanedienst voor de regio Sughd, Zafar Mahmadiev, heeft de reden voor deze stap uitgelegd: "De bevoorrading van de markten van het land met allerlei goederen en producten wordt door de regering van het land geanalyseerd. Onlangs is de prijs van uien in vergelijking met voorgaande jaren met een factor 2 tot 3 gestegen. Om de binnenlandse markten veilig te stellen en de prijzen voor producten te reguleren, is de export van uien nu verboden."

De uitvoer van uien naar het buitenland is sinds ongeveer twee weken geschorst. Volgens de douaneautoriteiten is in de eerste zes maanden van dit jaar 6 ton uien uit de Sughd-regio uitgevoerd, dat is 10 ton minder dan een jaar eerder. Intussen is de prijs van uien dit jaar gestegen van 1-1,5 somoni tot 5-6 somoni.

[10 somoni = €0,96 ]

Bron: en.potatosystem.ru

Publicatiedatum: