Madhya Pradesh en Rajasthan

Uientelers eisen betere prijzen omdat export te laag is

Een combinatie van een recordoogst en een lagere export heeft geleid tot onrust onder Indiase uientelers, die nu dreigen met het stopzetten van de verkoop van hun producten als de gemiddelde verhandelde prijs op de groothandelsmarkten niet wordt verhoogd tot 2.000 Rs (bijna € 25) per 100 kg. Handelaren en marktbronnen hebben evenwel verklaard dat een dergelijke sterke opleving in de nabije toekomst niet mogelijk is, hoewel zij een prijscorrectie niet uitsluiten voor het geval dat de kharif-oogst tijdens de oogstperiode zware regenval te verwerken krijgt.

Dit jaar hebben de uientelers van Madhya Pradesh en Rajasthan hun areaal vergroot, terwijl de telers van Maharashtra het grootste areaal ooit hebben opgegeven, namelijk 945.000 hectare van het areaal. De Indiase uienoogst bedroeg 311.000 ton - een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 266.410 ton van vorig seizoen.

Een groot deel van de productie was afkomstig van de rabi- of zomeroogst, die de teelt in maart-april oogsten. Officieel neemt Maharashtra alleen al meer dan 33% van de totale teelt in het land voor zijn rekening; de teelt in de deelstaat hebben 3,5-4,0 miljoen ton opgeslagen. De telers lossen de opgeslagen oogst tot de kharifoogst eind september of oktober plaatsvindt.

Bron: indianexpress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven