Tim Elcombe - British Onions

"We voorspellen nu al lagere uienoogst van -25%"

Het aanhoudende droge weer eist zijn tol van de gewassen in het hele Verenigd Koninkrijk, en dat geldt ook voor uien. Telers voorspellen lagere opbrengsten voor het komende seizoen en sommige oogsten moesten worden uitgesteld omdat de grond te hard is.

"We hebben een aanhoudende periode van heet en droog weer achter de rug. We waren de eerste hittegolf nog maar net te boven, maar nu worden we geconfronteerd met nog meer hoge temperaturen", aldus Tim Elcombe, voorzitter van British Onions. "De meeste vroege uien zijn binnen, maar de telers hebben geen water meer en hebben de irrigatie moeten stopzetten of verminderen."

De hoofdoogst begint eind augustus, maar Tim geeft toe dat het er niet goed uitziet. "We voorspellen nu al lagere opbrengsten, een vermindering van 20-25%, wat betekent dat de volumes met ongeveer 100.000 ton zullen dalen. Het is echt een spannende tijd met zoveel veranderingen zoals grote kostenstijgingen, gecombineerd met lage opbrengsten en hoge irrigatiekosten en hoge, onvoorspelbare opslagkosten."

"We weten niet zeker hoe het allemaal zal uitpakken, maar het zal zeker een zwaar seizoen worden voor alle telers en niet alleen voor uientelers."

Voor meer informatie:
Tim Elcombe
British Onions
tim.elcombe@bedgrow.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven