Tholen - De specialisten van RAAD International zijn gepokt en gemazeld op het gebied van administratie en financieel advies voor AGF-bedrijven. Internationale bedrijven die de Europese AGF-markt betreden maar ook vice versa, worden op fiscaal, juridisch en administratief gebied volledig begeleid, waardoor het kantoor een begrip is in de administratieve wereld van groenten en fruit.


Kantoor RAAD Istanboel

Zo helpt het advieskantoor door de jaren heen tal van Turkse AGF-producenten en exporteurs met het nemen van besluiten over investeren, aangaan van vennootschappen of opzetten van commerciële activiteiten. Dit jaar heeft het bedrijf een internationaal  kantoor in Istanboel geopend. Onlangs is de vierde accountant aangenomen om vanuit Istanboel de internationale klantenkring te bedienen.

RAAD Istanboel
"Voor ons werkt dit uitstekend. In Nederland is het een grote uitdaging om aan personeel te komen. In Turkije is er nog wel aanbod van goed opgeleide mensen die het leuk vinden om te werken in een internationale markt. Onze collega's in Turkije hebben allemaal voor de grotere accountants-kantoren gewerkt en bedienen nu onze internationale klanten vanuit Istanboel", vertelt John van Wijk enthousiast.
"Bovendien is de locatie geografisch erg gunstig tussen Europa en het Midden-Oosten in. Of zoals onze Turkse collega's zelf zeggen ''Türkiye is the center of the world.'

John is in oktober 2020 benoemd als bestuurslid binnen de Stichting KvK Nederland – Turkije. "Binnen dit netwerk bieden we ondernemers toegang tot informatie dankzij een breed netwerk aan ondernemers, experts en adviseurs. Zo helpen we hen in contact te komen met de juiste instanties, ondernemingen en personen om de juiste keuzes te maken, bijvoorbeeld bij het opstarten van activiteiten in Turkije."Handelsmissie
Specifiek voor de AGF-sector organiseert de Stichting Kamer van Koophandel-Turkije in samenwerking met RAAD International dit jaar opnieuw een handelsreis naar Turkije van 16 t/m 21 oktober. "De resultaten voor de deelnemers bij de handelsmissie van vorig jaar waren enorm positief en hebben ons gemotiveerd om in oktober 2022 opnieuw een handelsmissie te organiseren."

Onder meer Anton Filippo (LBP Rotterdam), Kees Rijnhout (Jaguar the fresh company), Arie Havelaar (Sawari Fresh) en Andres Ribas van Oosterom (FruitOne Europe) hebben zich aangemeld voor de nieuwe handelsmissie. "We hebben al genoeg deelnemers om de handelsmissie door te laten gaan, maar extra deelnemers die op zoek zijn naar de commerciële kansen die de Turkse AGF-sector te bieden heeft, zijn van harte welkom", vertelt John.

"Het mooie is dat deelnemers hun wensen kunnen opgeven voor welke telers en ondernemers de deelnemers wensen te bezoeken, waarna onze lokale afgezant Leyla Damos met haar assistente Zeynep Baysari gericht op zoek gaat naar telers, om deze wensen in te vullen. Zo staan er B2B-ontmoetingen op het programma met telers in Mersin en Antalya, eveneens een bezoek aan de Interfresh Eurasia beurs in Antalya.

Vanwege de oorlog in Oekraïne en de devaluatie van de Turkse Lira zijn de kansen voor de Turkse AGF-export alleen maar toegenomen. Wij bieden ondernemers vanuit de Stichting Kamer van Koophandel Nederland – Turkije toegang tot een breed netwerk van Turkse ondernemers, telers, exporteurs, importeurs en ambtelijke instanties en kunnen dit programma aanbieden tegen een mooi all-in tarief. Onze kracht ligt in onze innovatieve persoonlijke matchmaking-modellen, onze eigen kennis van zaken in Turkije en Nederland en ons brede en diepe inzicht in de geografische, demografische en culturele aspecten."

"De kosten bedragen ± €2.200, inclusief vluchten, hotels, lokaal vervoer, gids/tolk, lunch/diners. Graag bespreek ik met geïnteresseerden de handelsmissie in een persoonlijk gesprek, zodat we ook kunnen kijken of er specifieke wensen zijn die we in het programma kunnen verwerken. Zo ontmoeten deelnemers gericht ketenpartners en krijgen ze nieuwe inzichten in de uitgebreide kansen die de Turkse AGF markt te bieden heeft", besluit John.

Voor meer informatie:
John van Wijk
RAAD International
Pesetastraat 60
2991 XT te Barendrecht
Tel: 0180 - 692211
Mobiel: 06 – 51112141
john@raadinternational.nl                                                                    www.raadinternational.com