Fruitbedrijf Horstink zet AGF in de spotlights

Tholen - De donkere hoekjes bij Boerderijwinkel Horstink zijn weggewerkt en dat geeft meteen een wonderbaarlijk effect. “De eerste klanten zagen het gelijk, de nieuwe verlichting in onze boerderijwinkel. Onze streekproducten, groente en fruit staat nu letterlijk in de spotlights. Weg zijn de donkere hoeken, heerlijk! Alleen lijkt het rond de balie nu wat donkerder, maar ach, daar staan wij achter te stralen, dus dat valt vast niemand op”, lacht Monique Horstink.

De winkel ligt in de voormalige deel en daar valt weinig natuurlijk daglicht naar binnen. Achterafgezien hadden ze het al 10 jaar eerder moeten doen, maar ja, kosten, tijd, prioriteit…."Het stond al lange op ons verlanglijstje om dit te doen. In andere winkels zagen we dat licht veel doet met je producten. We hadden al eerder de tl-verlichting vervangen door LED maar nu hebben we LED-spots. Waar je vroeger een donkere hoek had zie je nu de producten tevoorschijn komen. We hebben ook gekozen voor een wat warmere tint licht wat met name de groente en fruit beter uit laat komen. Het oranje van de mandarijnen en het rood van de aardbeien komt je als het ware tegemoet."

De stap naar meer licht in deze tijd waarin je liever bespaart op energiekosten kon genomen worden door de aanschaf van zonnepanelen. "We zijn een fruitbedrijf met pakweg 16 hectare eigen teelt dat we niet allemaal via de winkel afzetten maar ook naar marktkooplui, groentewinkels en groothandelaren. Sinds enkele jaren beschikken we over moderne ULO koeling waarin we onze producten optimaal bewaren maar ook anderen kunnen koel- of opslagruimte bij ons huren. Gezien de snel stijgende kosten tegenwoordig was de investering in zonnepanelen snel rond te rekenen en hebben we dat ook snel gedaan."

Fruitbedrijf Horstink is al generaties lang een familiebedrijf in de Achterhoek, tussen Steenderen en Doesburg. Tom, Monique en Gijs Horstink telen er met zorg en liefde appels, peren, pruimen, kersen, aardbeien en persen ook eigen sappen. Aan bedrijven leveren ze werkfruit. Dochter Sophie is bezig met een nieuwe loot aan het bedrijf en dit jaar gestart met ciderij De Groote Wei. "We hebben nooit gekozen voor de commerciële teelt, maar zijn altijd dicht bij de consument gebleven. De boerderijwinkel is vanaf het begin af onderdeel geweest van ons bedrijf."

In de loop der jaren is de winkel uitgegroeid tot een streekwinkel met een breed en divers assortiment op het gebied van ambachtelijke producten. Het is een begrip in de regio en heeft een vaste klantenkring voor de dagelijkse boodschappen, maar trekt in het voorjaar en de zomer vele toeristen op zoek naar vers zomerfruit en beleving. "Je kunt dan bij ons ook een kopje koffie drinken een ijsje eten met iets lekkers erbij en een wandeling maken door de boomgaard. We organiseren ook pluk- en persevenementen en natuurlijk is er de mogelijkheid om de ciders te proeven in de ciderproeverij."

Voor meer informatie:
Fruitbedrijf Horstink
Prinsenmaatweg 3
7224 NE Rha/Steenderen
tel. 0575 45 16 43
mob. 06 23 67 69 13
info@fruitbedrijfhorstink.nl 
www.fruitbedrijfhorstink.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven