Eind 2020 werd Harrie Versluis, projectleider Bouw bij DLV Advies, benaderd door de ambitieuze ondernemer Martijn Berg voor de bouw van een nieuwe schuur. De aardappel- en uienbewaarplaats moest vooral functioneel zijn. Met deze voorwaarde ging Harrie aan de slag. Aan de hand van de wensen en ideeën van de familie, werd er een ontwerp gemaakt die vervolgens werd omgezet naar een bouwkundige tekening en als vergunningsaanvraag naar de gemeente werd gestuurd.

Nu, anderhalf jaar later, staat de bewaarloods klaar om gebruikt te worden voor de opslag van agrarische producten. Op vrijdag 2 september a.s. organiseert Berg Landbouw van 10.00 tot 17.00 uur een open dag op hun locatie in Sappemeer. Bekijk de bewaarloods en maak kennis met de verschillende bedrijven die betrokken zijn bij de totstandkoming en bouw van de nieuwe schuur.

Bewaarloods
De loods heeft twee drukvaste cellen met ondergrondse beluchting. Eén cel is geschikt voor circa 1.500 ton uien en de andere cel voor circa 2.500 ton aardappelen. Beide producten worden los gestort. Voorin de loods is een inschuurruimte van zo’n 800 m2 wat ook gebruikt wordt als machineberging.

Bouwbegeleiding
Naast de planvorming en het bouwkundig- en technisch ontwerp, verzorgde DLV Advies de aanvragen met betrekking tot alle benodigde vergunningen en coördineerde en bewaakte het de voortgang en kwaliteit van de bouw. Eveneens organiseerde het adviesbureau de aanbesteding van de bouwkundige zaken. Van Ee Hallenbouw uit Wekerom realiseerde de bouw van de bewaarloods.

Open dag
Berg Landbouw heet u van harte welkom op vrijdag 2 september van 10.00 tot 17.00 uur aan de Achterdiep Noordzijde 72, 9611 BV in Sappemeer.

Bron: DLV Advies