Het Egyptische uienseizoen is begonnen, maar de oogst zal dit jaar kleiner uitpakken. Dit zal niet resulteren in hogere prijzen, aangezien de vraag uit het buitenland naar Egyptische uien tot dusver ook traag is geweest. Naarmate het seizoen vordert, zal de vraag naar verwachting echter toenemen.

Ralph Nakal, van de Egyptische exporteur van producten Tomna, verklaart dat de vraag naar hun uien dit jaar weliswaar iets is gedaald, maar in ieder geval stabiel is gebleven: "We hebben dit jaar in Egypte een bevredigend uienseizoen gezien. De vraag op de exportmarkten is stabiel gebleven, wat de Egyptische telers zeer ten goede komt. De geteelde hoeveelheden uien zijn dit jaar lager dan het vorige seizoen, maar door de lagere vraag in het buitenland zijn de prijzen ook stabiel gebleven."

"Hoewel de hoeveelheden uien op de Egyptische markt dit jaar lager zijn, is de kwaliteit dit jaar eigenlijk beter geweest, en daar zijn onze klanten best tevreden mee. Zoals ik al zei, is de vraag lager, maar stabiel. Wij verwachten dat deze vraag spoedig zal aantrekken, waardoor ons seizoen in volle gang zal komen. Met dit alles in het achterhoofd denken wij dat het huidige uienseizoen tot december zal duren," besluit Nakal.

Voor meer informatie:
Ralph Nakhal
Tomna for Agricultural Investment
Tel: +20 100 2717 275
ralph@tomna.farm
www.tomna.farm