Vanaf 2024 is het gebruik van CTS-systemen verplicht voor spuitmachines. De Europese regelgeving ten aanzien van gewasbescherming streeft ernaar om Closed Transfer Systems (CTS) tegen 2030 beschikbaar te maken voor heel Europa. Homburg Holland is vanaf heden importeur van de Tefen AccuRite CTS en presenteert dit systeem op de beurs AgroTechniekHolland.

"Tefen AccuRite CTS maakt een snelle en veilige chemische overdracht naar de veldspuit mogelijk en voldoet aan de NEN-ISO21191 norm. Erfemissie wordt hierdoor voorkomen en is van groot belang voor een goede waterkwaliteit én voor het behoud van een effectief middelenpakket", aldus het team van Homburg.

Hoe werkt de Tefen AccuRite CTS?
Het risico op erfemissie is het grootst tijdens het vullen van gewasbeschermingsmiddelen. Met de Tefen AccuRite CTS is het niet meer mogelijk om nog in contact te komen met spuitmiddelen. "Hierdoor wordt erfemissie voorkomen waardoor de waterkwaliteit goed blijft en tegelijkertijd wordt een effectief middelenpakket behouden. Hierdoor kan de gebruiker de middelen blijven gebruiken welke hij nodig heeft."

Men stelt eenvoudig de vereiste hoeveelheid in via het digitale paneel, waardoor de inhoud van de container gedeeltelijk of volledig kan worden gebruikt. Daarna verloopt het proces automatisch.
"Met een 12V/230V aansluiting is de Tefen AccuRite CTS voor verschillende mogelijkheden in te zetten; zowel als stationaire opstelling als voor nieuwe- en bestaande machines.
Door het CTS systeem is het vullen van vloeibare spuitmiddelen mogelijk, waarbij de Easy Connect dop van de can of bus niet verwijderd hoeft te worden."

Easy Connect dop
Easy Connect heet de bijbehorende dop die door 11 fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen wordt ingevoerd waardoor dit gesloten vulsysteem (CTS) een markt standaard wordt. Zo worden morsen, druppels aan verpakkingen, verspilling en verontreiniging op de vulplaats voorkomen. Door het gebruik van een Tefen Accurite CTS wordt hierdoor het risico op erf emissie weggenomen. "Dit is een veilige en duurzame oplossing die mens en milieu effectief beschermt."

Voor meer informatie:
Homburg Holland
It Noarderfjild 21
9051 BM Stiens
+31 (0)58 257 15 55
info@homburg-holland.com  
www.homburg-holland.com