Vader en zoon Richard en Mark van den Dolder actief bij Inverness Transport

“Vanaf dag één hebben we ons gespecialiseerd in het vervoer van agrarische producten"

Elke dag op weg voor haar klanten. En dat gaat verder dan enkel het vervoeren van goederen van A naar B. Al meer dan 17 jaar staat Richard aan het roer van Inverness Transport en heeft dit vanaf nul af aan opgebouwd. Sinds 2020 is ook zoon Mark werkzaam binnen het bedrijf. Mark vult de planning aan en is voornamelijk bezig met de commercie.

Transport brengt elke dag een diversiteit aan obstakels en puzzels waar Inverness Transport de oplossing voor heeft. Ook alle bijbehorende administratieve en logistieke planningwerkzaamheden worden door Inverness Transport van A tot Z uitgevoerd. Zo kunnen de ondernemers die in zee gaan met Inverness Transport zich concentreren op dat waar ze het best in zijn: handel drijven. Eigenaar Richard van den Dolder vertelt over de ontwikkelingen die Inverness Transport heeft meegemaakt en de weg die voor hen ligt.

“Vanaf dag één hebben we ons gespecialiseerd in het vervoer van agrarische producten. Aardappelen, wortelen, uien, en ook groenten en fruit. Vlak daarna is daar cacao en koffie bijgekomen. In stukgoed, en in grote volumes. We rijden met koelwagens, tautliners en bulkauto’s,” vertelt Richard. Die specialisatie heeft hen ver gebracht. Letterlijk ook. Inverness Transport heeft een volledige Europese dekking die gaat van het zuiden van Italië en Spanje tot Scandinavië, zo ver als Finland, Engeland en (voor de oorlog) Rusland en Oezbekistan.

Brexit-expert in vervoer van en naar Engeland
“We werken over heel Europa, maar merken dat er met name veel vragen zijn over vervoer van en naar Engeland. Veel ondernemers lopen tegen zaken aan die hen afschrikken, maar waar wij juist de expertise hebben liggen. We werken met standaarden en weten wat er nodig is om de overtocht zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Heb je de juiste papieren niet bij je, dan kun je zomaar een paar dagen tot weken vast komen te staan. Wij hebben nauw contact met verschillende douanekantoren, elk met haar eigen specialiteiten, door heel Engeland, Europa en zelfs daarbuiten.

“We zijn met 6 man een vrij klein bedrijf, maar hebben een groot netwerk opgebouwd met vaste klanten en vervoerders in heel Europa. In Engeland, maar zeker ook in Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk. De koffie die we vervoeren gaat naar de koffiebranderijen in Bremen en Hamburg, de cacao naar o.a. Frankrijk of Italië. We laden, vervoeren, lossen, informeren laad- en losstations en werken nauw samen met douanekantoren door heel Europa. Daar ligt onze kracht: we zijn klein en bewegen daardoor snel. De Europese dekking en de kennis die we hebben opgedaan, zorgen ervoor dat we vlot kunnen schakelen en als logistieke partner ten dienste kunnen staan van onze opdrachtgevers.”

Altijd op zoek naar iets nieuws
“Door de seizoensinvloeden in de agrarische markt zijn we actief geworden in de koffie en cacao, dat gaat het hele jaar door. Die veelzijdigheid zorgt voor een gezonde onderneming. We zijn altijd op zoek naar iets nieuws. Papier bijvoorbeeld. We zijn nu ook actief in verpakkingsmateriaal, kerstpapier in dit geval of machines. Zo zou het leuk zijn als we ook uw producten mogen vervoeren.

De wereld verandert
“Die beweging, die dynamiek, dat continu meebewegen, kansen zien, nieuwe ontwikkelingen en daarop inspringen: we houden ervan. Op het oog lijkt de transportwereld rechttoe rechtaan te gaan over vrachtwagens die zich van A naar B verplaatsen, maar er komt uiteraard veel meer bij kijken. En de wereld staat ook niet stil; naast wegtransport regelen we ook vervoer per trein of schip, steeds vaker werken we dan ook met containers. Waar we in ieder geval voor zorgen is dat we nooit ‘leeg’ rijden. Dat hoeft ook niet: door goed te communiceren en je flexibel op te stellen zijn er altijd mogelijkheden om het efficiënt in te regelen.”

Volgende generatie
“We zitten in een dynamische wereld. Met zoveel internationale vervoersbewegingen gebeurt er altijd wel iets waardoor planningen omgegooid moeten worden of problemen moeten worden opgelost. Dat vraagt om een zekere stressbestendigheid die bij je moet passen. Richard en Mark gooien energie en charme in de strijd om elke dag de transporten op een goede manier onder te brengen. Natuurlijk gezamenlijk met het Inverness team. Wij gaan zo nog wel even door.”

Voor meer informatie:
Richard van den Dolder
Inverness Transport
Tel: +31 (0)26 3195170 
richard@invernesstransport.nl  
www.invernesstransport.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.