Deprez en Zwaaneveld verbinden zich tot 2026 aan Greenyard

Vandaag bevestigt Greenyard dat haar co-CEO’s, Hein Deprez en Marc Zwaaneveld, beiden hebben toegezegd om bij Greenyard te blijven, en dit tot 30 april 2026. Oprichter en co-CEO Hein Deprez zal aanblijven als co-CEO tot 30 april 2024. Daarna wenst Deprez zich als uitvoerend lid van de Raad van Bestuur verder te blijven richten op de strategie van de Groep. Marc Zwaaneveld zal ook zijn huidige functie als voltijds co-CEO blijven uitoefenen tot 30 april 2024, samen met de Deprez. Daarna zal hij zijn expertise aan de Groep blijven verstrekken als niet-uitvoerend adviseur. Op dat moment treedt hij terug uit elke rol binnen het uitvoerend management van de onderneming.

Deze verlenging biedt de onderneming continuïteit in haar management, nu zij het afgelopen jaar is begonnen met de uitrol van haar langetermijnstrategie, voortbouwend op de solide financiële basis die de afgelopen jaren is gelegd, zo schrijft het bedrijf. Tegelijkertijd stelt deze aanpak Greenyard in staat om een grondige procedure op te starten om de juiste opvolger(s) voor beide co-CEO’s te identificeren en te vinden.

Koen Hoffman, Voorzitter van de Raad van Bestuur, reageert: "Wij zijn verheugd dat zowel de heer Deprez als de heer Zwaaneveld zich aan Greenyard hebben verbonden tot 2026, het jaar waarin zij beiden de leeftijd van 65 jaar zullen bereiken. Onze samenwerking gedurende de afgelopen 3,5 jaar is zeer intensief geweest, en gaf tegelijkertijd erg veel voldoening. Hun ervaring en staat van dienst als senior executives zijn van grote toegevoegde waarde voor Greenyard, haar senior management en de raad van bestuur, en zullen dat ook in de komende jaren blijven."

De heer Zwaaneveld werd in 2019 benoemd tot co-CEO, naast de heer Deprez. Onder de gezamenlijke leiding van beide co-CEO’s heeft Greenyard in de afgelopen jaren sterke prestaties geleverd met een aanhoudende winstgevende groei. De onderneming heeft bewezen een sterke en betrouwbare partner te zijn voor alle zakelijke partners in de voedselwaardeketen. Het afgelopen jaar heeft Greenyard haar beloften waargemaakt in de moeilijkste macro-economische omstandigheden sinds decennia, terwijl tegelijkertijd een toekomstbestendige langetermijnstrategie 2030 werd ingevoerd.
In de komende jaren en op basis van de ambitie van de onderneming om haar positie als 'plantbased powerhouse' te versterken, heeft Greenyard er alle vertrouwen in om succesvol op deze weg verder te gaan. De onderneming heeft de ambitie om een omzet van € 5 miljard en een Aangepaste EBITDA tussen € 200-210 miljoen te behalen tegen 24/25.

Voor meer informatie:
Greenyard
+32 15 32 42 00
www.greenyard.group   


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven