Bobcat, de fabrikant van compact materieel, presenteert op de beurzen AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland zijn innovaties voor de agrarische sector en de groenvoorziening. Op de stand van Inter-Techno (5.26) worden onder andere de speciale agri-versie van de TL30.70 verreiker, de compacte wiellader L85 en de kniklader L28 getoond. Ook een aantal verdichtingsmachines van Bobcat, de elektrische graafmachines E10e, E19e en E35e en de Z7000 zero-turn maaier zijn op de beurs te zien. De ATH en GTH vinden plaats van 14 tot en met 17 september aanstaande in Biddinghuizen. 

"De Bobcat TL30.70 is een verreiker speciaal ontwikkeld voor de landbouwsector. Het model beschikt over een krachtige 100pk Bobcat D34 motor. Net als de andere verreikers van Bobcat is de TL30.70 uitgerust met een zwaar uitgevoerde hydrostatische transmissie die snel en soepel vermogen levert. Dankzij het compacte formaat en de extra besturingsmodus is de machine wendbaar en voor vele toepassingen te gebruiken. De ruime cabine biedt optimaal comfort voor de bestuurder en beschikt over een efficiƫnt bedieningspaneel", aldus het team van Bobcat.

De compacte wiel- en knikladers
Inter-Techno demonstreert ook de L85 wiellader op de ATH en GTH. Deze krachtige lader met 68pk motor heeft een kiplast van 3.151 kg. Dankzij de hoogdebietoptie en de grote hoeveelheid beschikbare aanbouwdelen is de L85 multi-inzetbaar. "De ergonomisch ingerichte cabine is comfortabel en zorgt voor eenvoudige en veilige besturing van de machine."

"De L28 kniklader heeft een groot hefvermogen en is dankzij zijn compacte formaat en kleine draaicirkel geschikt voor gebruik in kleine ruimtes. Het lichte loopvlak zorgt ervoor dat de bodem minimaal verstoord wordt. De kniklader beschikt over een telescopische hefarm en kan uitgebreid worden met aanbouwdelen voor diverse toepassingen. Omdat de cabine verwarmd is en beschikt over dwarsventilatieramen, geniet de gebruiker van optimaal comfort in ieder seizoen."

Elektrische minigraafmachines
Ook de Bobcat minigraafmachines zullen op de ATH en GTH gepresenteerd worden. Speciale aandacht is er voor de elektrische modellen: de E35e, de E10e en de E19e. Alle drie zijn het krachtige, uitstootvrije en stille graafmachines met een maximale gebruikstijd van 8 uur. "Ze kunnen dus de gehele werkdag gebruikt worden. Tijdens werkpauzes zijn de machines indien nodig eenvoudig bij te laden. Afhankelijk van de netspanning is de accu binnen 3 (380V/63A) tot 12 uur (220V/16A) weer helemaal opgeladen. De smalle afmetingen en minimale zwenkstraal zorgen ervoor dat de graafmachines geschikt zijn voor smalle ruimtes."

De krachtige Z7000 zero-turn maaier
"De Bobcat Z7000 zero-turn maaier levert eersteklas prestaties dankzij het AirFXTM zero-turn maaidek en de ferme 37pk motor. Het speciaal ontwikkelde maaidek is geschikt voor alle grassoorten en zorgt voor een uitstekende maaikwaliteit. De machine haalt een transportsnelheid van 30 km/h en een maaisnelheid van 20 km/h. Doordat de maaier over een dubbele brandstoftank beschikt, is de gebruiksduur optimaal."

Bobcat lijn verdichtingsmachines
Op de beurs wordt ook een selectie van de Bobcat verdichtingsmachines getoond. De gehele productlijn bestaat uit trilstampers, voorwaartse trilplaten, omkeerbare trilplaten, hydrostatische trilplaten, loopwalsen, sleuvenwalsen en tandemwalsen. Elke machine heeft zijn eigen toepassing; van grind en klei tot aan funderingslagen en asfalt. "De machines zijn dankzij de compacte afmetingen makkelijk te vervoeren en te gebruiken voor verdichtingen in nauwe ruimtes zoals sleuven, pijpleidingen, trottoirs en groenvoorzieningen. Op de ATH en GTH worden de R68 trilstamper, De FP12.40 en FP20.50 eenrichtingstrilplaten, de TP40.60D omkeerbare trilplaat en de HP65.85 hydrostatische trilplaat getoond."

Voor meer informatie:
Bobcat
www.bobcat.com