Robert den Ouden, Rodeno Agri Products

"Komende weken worden cruciaal voor opbrengsten knolselderij"

Tholen - De regen kwam voor veel knolselderijtelers als geroepen. Volgens Robert den Ouden van Rodeno Agri Products kan het met de opbrengsten nog alle kanten op. "De onberegende percelen hebben een flinke groeiachterstand, maar het blijft bij knollen toch altijd een ander verhaal dan bij aardappelen of uien. De groeimaand van knolselderij is oktober. Als er dan voldoende regen valt, kunnen we heel goed een normale opbrengst krijgen."


Robert den Ouden met het ras Alpha

"Vorig jaar waren de verwachtingen torenhoog en is er vrij veel geld betaald voor afland knollen. Velen had verwacht dat er een gat zou ontstaan tussen de oude en de nieuwe knollen, maar uiteindelijk heb ik deze week pas de laatste oude knollen verhandeld. Dat had ik zelf ook niet verwacht", vervolgt Robert, die zich richt op het leveren van veldgewas knollen aan pakstations in Nederland en het buitenland.

"Maar momenteel loopt de verkoop goed. Vrijwel overal is het droog geweest en we zien een brede vraag, van Zuid-Europa tot Oost-Europa en Scandinavië. Prijzen liggen nu ook op een niveau waarbij de teler wat kan verdienen. Hoe de markt zich verder zal ontwikkelen? Daarin zullen de komende zes, zeven weken echt cruciaal zijn voor de
opbrengsten in de knolselderij."


Voor meer informatie:
Rodeno Agri Products
Robert den Ouden
Oude Rijksweg 47
4472 AE 's-Heer-Hendrikskinderen
+31(0)6 531 90 100
info@rodeno.nl
www.rodeno.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.