"De Humigator is een luchtkoeler en luchtreiniger in één"

Aardappelteler verdient Humigator bijna in een jaar terug

De Humigator zorgt voor minder ziektes, minder gewichtsverlies en langere bewaring van de aardappelen in de opslag. Pootgoedteler Gilbert van Kampen uit Kraggenburg en de Franse consumptie-aardappelenteler Adriaansen Edouard uit Louche (Calais) vertellen over hun ervaringen met de Humigator-machine in het afgelopen seizoen.

Gilbert van Kampen is gespecialiseerd in de teelt van pootaardappelen en heeft een opslag van 900 ton met naast de Humigator ook een goed ventilatiesysteem. "Dankzij de inzet met de Humigator hebben we tussen de 3 en 5% minder indroging gehad. Dit is omgerekend een meeropbrengst tussen de € 8.100 en € 13.500 per seizoen. Bovendien resulteerde de inzet van de Humigator in minder ziektes, een betere algehele inwendige kwaliteit van de aardappelen en was de pootaardappel over het algemeen vaster en beter."

Ook voor de Franse teler Edouard Adriaansen uit Louche (Calais) vormde de Humigator een uitkomst. Adriaansen beschikt over een opslag van 1.000 ton en heeft een simpel ventilatiesysteem waarmee hij één uur per dag buitenlucht binnenbrengt in zijn loods. "De Humigator werd ondersteund door ventilators en met de Humigator erbij hebben we het hele seizoen de koeling en vochtigheid op 98% kunnen houden."

Bij deze teler resulteerde deze inzet op 5-8% minder indroging, omgerekend een meeropbrengst van € 15.000 en € 24.000 euro per seizoen. "Voor ons is de Humigator bijna binnen één jaar terugverdiend en volgens de berekeningen zal deze investering in 2023 geheel zijn terugverdiend en 24.000 euro winst hebben opgeleverd."

"Wij wensen alle aardappelboeren dit succes toe", vertellen Harry Goos en Jef Viaene, verantwoordelijk voor respectievelijk de Nederlandse en Belgische markt. "Voor boeren die geen grote professionele koelingssystemen hebben is de Humigator dé ideale oplossing."

De Humigator is een luchtkoeler en luchtreiniger in één! Een traditioneel koelingssysteem reinigt de lucht niet en verwijdert geen bacteriën uit de lucht. Doordat Humigator de bacteriën uit de lucht haalt, kun je tot 98% vochtigheidsgraad in de opslag krijgen, zonder uitbreiding van zilverschurft. De Humigator zorgt dat de aardappel niet krimpt met een meeropbrengst van 3-5% als resultaat. Bovendien zijn deze aardappelen over het algemeen vaster en beter.

Voor meer informatie:
Nederland:        
Harry Goos
Emmeloord
Mob: +31 (0)6 51323840
harrygoos@bewaaradvies.nl

België:                
Jef Viaene
Herentals
Tel: +32 498170170
jef.viaene@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven