Organisatie enthousiast over eerste editie gecombineerde AgroTechniek- en GroenTechniek-Holland beurs

Met ruim 55.000 bezoekers, verdeeld over vier mooie beursdagen van 14 t/m 17 september, was het een gezellige drukte van belang in Biddinghuizen tijdens de gecombineerde AgroTechniek- en GroenTechniek-Holland beurs, zo meldt de organisatie. Nieuw op de beurs was het 'AgroPromoPaviljoen'. Een initiatief, vormgegeven door Vereniging 'Kom bij de Boer', Stichting 'Team Agro NL', Mijno van Dijk en Johan Boeder, in nauwe samenwerking met Fedecom Fairs.

Het paviljoen, met als doel telers en niet-telers dichter bijeen te brengen middels informatie, discussie, een familiequiz en proeverijen was opgedeeld in verschillende 'corners'.

"Tot in elke uithoek viel er wat te beleven, zeker ook voor kinderen. Van innovatie tot recreatie, van handige apps tot hightech machines en methodes, en van lichamelijke tot geestelijke 'voeding' voor de inwendige mens. Veel bedrijven en organisaties waren aanwezig of bereid tot sponsoring. Zo was de stand aangekleed met veel groen, konden de bezoekers mooie producten rechtstreeks van de boerderij proeven, zoals verse melk, kaas, groente, kruiden, zuivel en werd er ter plekke verse boerderijfriet gebakken. Vele bezoekers kwamen op de heerlijke geuren af. Als klap op de vuurpijl was er een seminar-middag en een complete barbecue-avond."

Het belang van boerderij-educatie werd door de nieuwe Flevolandse tak 'Kom bij de boer' uit de doeken gedaan, onder andere met een traptrekker-parcours met merken van diverse importeurs en dealers, en vele kleine gesponsorde modellen om mee te spelen in de aanwezige zandbak. Team Agro NL was gastheer/vrouw van het 'AgroPromoPaviljoen'. Zij mochten hun nieuwe 'Gouden Trekker' onthullen op de beurs, mede mogelijk gemaakt door Mijno van Dijk Mechanisatie. "Deze rijdende mascotte hoort bij de award, die uitgereikt wordt aan een gouden (lees: beste) 'trekker'; een niet-boer die zich hard maakt voor de agrarische sector en actief bezig is met promotie van de Nederlandse land- en tuinbouw."

"Het was een eerste editie die in hele korte tijd door een kleine club enthousiaste mensen tot een geweldig resultaat heeft geleid. Zeker voor herhaling vatbaar, mogelijk in een andere vorm of opstelling, maar er is een grote eerste stap gezet."

Voor meer informatie:
Team Agro NL
www.teamagro.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven