Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grotere export naar Oekraïne verwacht

Uienprijzen stijgen in Moldavië

Na een korte en lichte daling van de gemiddelde groothandelsprijs voor uien in de tweede helft van september zijn de prijzen op de Moldavische markt opnieuw gestegen. Volgens de marktdeelnemers van de groenten- en fruitsector van het land zullen de uien in de komende twee weken waarschijnlijk geleidelijk stijgen tot 8,5-9 MDL/kg (0,44-0,46 €/kg).

Er zijn twee redenen om de prijzen te verhogen. De eerste is de hernieuwde stijging van de uienprijzen in buurland Oekraïne en, in samenhang daarmee, de verhoogde activiteit van de exporteurs. Tot dusver is dit nog niet omgezet in een merkbare stijging van de transacties, maar dit zal gebeuren als de prijzen in Oekraïne ook maar enigszins stijgen.

De tweede factor is dat de uienoogst in Moldavië begin oktober is voltooid. Uien worden niet meer van de velden verkocht, zelfs niet in de bedrijven in het noorden van het land, die door de regenval in september de oogst wat laat hebben beëindigd. Dat wil zeggen dat er een einde is gekomen aan het aanbod op de binnenlandse markt van uien die nog niet zijn geoogst en die ook niet geschikt zijn voor de bewaring.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: