Zakkencentrale en Affeldt

Nieuw soort ultrasoon sluitmachine

Duurzame verpakkingen en oplossingen uit monomateriaal winnen in de afgelopen jaren in Duitsland en haar buurlanden snel aan betekenis. Ook de Noord-Duitse machinebouwer Affeldt Maschinenbau heeft deze ontwikkeling herkend en bijpassend op de behoeftes van de levensmiddelenhandel gereageerd. Het nieuwste stokpaardje in het machineportfolio is een ultrasone netwerkmachine AVN 929 U.


De ultrasoon sluitmachine AVN 929 U

Deze innovatie is een zogenaamde "clipper" die, in tegenstelling tot reeds beproefde oplossingen, geen conventionele metalen clip nodig heeft. "Het net en etiket zijn hierbij van hetzelfde materiaal, zodat met de nieuwe verpakking aan de vraag naar monomateriaal kan worden voldaan", vertelt sales manager Ricardo Krijbolder van Zakkencentrale Nederland.

De netten en etiketten worden hiervoor hoofdzakelijk ofwel uit PE- (recyclebaar), verwerkt. Zo wordt de handel een milieuvriendelijke complete oplossing ter beschikking gesteld, die aan de voorwaarden van de moderne consumenten voldoet. "De methode is in beginsel geschikt voor alle producten die ook via gebruikelijke clippers verwerkt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld aardappelen, uien, knoflook, citrus et cetera. Eigenlijk alles wat enigermate rond is," licht Ricardo toe.


Overzicht van de innovatieve verpakkingsvorm


Het team van Zakkencentrale & Affeldt Maschinenbau ziet dat de verpakkingssector nog steeds sterk verandert. Veel klanten zijn op zoek naar duurzame verpakkingen, dit gaat gepaard met een diversificatie van de ingezette verpakkingsmaterialen. "Zo zijn we als machinebouwer genoodzaakt om op de nieuwe eisen te reageren en optionele verpakkingsmogelijkheden aan te bieden. Uiteindelijk is de bereidheid van de handel om in nieuwe verpakkingsoplossingen te investeren, zoals bijvoorbeeld in onze ultrasoon sluitmachine, leidend."

Voor meer informatie:
Ricardo Krijbolder
Zakkencentrale
Cairostraat 50           
3047 BC Rotterdam 
Tel: +31 10 446 14 36
Ricardo.krijbolder@zakkencentrale.nl 
www.zakkencentrale.nl                                                      

Ludwig Volbert                                                          
Affeldt Maschinenbau GmbH                               
Altendeich 14                                                            
25335 Neuendorf, Duitsland                                                
Tel: +49 (172) 1581134                                                   
L.Volbert@affeldt.com                                               
www.affeldt.com                                                       


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven