DT Dijkstra levert sorteer- en leeslijn voor kistenvullers aan Nieuw-Zeelands K&M Farming

Afgelopen jaar leverde DT Dijkstra een sorteer- en leeslijn met kistenvullers aan K&M Farming in Nieuw-Zeeland. Mede-eigenaar Malcolm Cairns legt uit hoe dit project een grote verandering in zijn bedrijf teweegbracht.

Kwaliteitsmachines die de tand des tijds doorstaan
"Mijn bestaande zeefsorteerder was 30 jaar oud, dus besloot ik om in iets compleet nieuws te investeren zodat ik weer 30 jaar vooruit zou kunnen", zegt Malcolm. Hij legt uit waarom hij voor dit project voor DT Dijkstra koos: "Een Britse agronoom vertelde me dat hij vooral onder de indruk was van de maatnauwkeurigheid die de RT-zeefsorteerder heeft ten opzichte van andere maatsorteersystemen. Ik sprak ook een paar Nederlandse telers in Nieuw-Zeeland en zij bevestigden dat DT Dijkstra kwalitatief hoogwaardige machines produceert die de tand des tijds doorstaan. Door op internet te zoeken en andere pootgoedtelers te raadplegen, kwam ik erachter dat DT Dijkstra de beste is. Het was dus logisch om met hen samen te werken."

Expertise en ervaring in ontwerpen
Malcolm is zeer tevreden over het ontwerp– en implementatieproces. "De expertise en ervaring van DT Dijkstra op het gebied van pootgoedsorteerlijnen was duidelijk en dit was erg prettig bij het bespreken van zaken als productstroom, kistbewegingen en algehele efficiency. Ik vond het geweldig dat het team zoveel moeite in de ontwerpfase stak. De ruimte in mijn bestaande schuur was een hele uitdaging, maar ze presenteerden een aantal ontwerp-opties om dat probleem op te lossen. De manier waarop ze tijdens dat hele proces communiceerden was indrukwekkend; ze waren heel wendbaar en flexibel."

Uitvoering
"De kwaliteit van het geheel was een ander belangrijk voordeel", vindt Malcolm. Hij legt uit: "De opbouw van de installatie werd uitgevoerd door mijzelf en een in Ashburton gevestigd bedrijf. Zij waren heel positief over de kwaliteit van de producten die we installeerden en de manier waarop alles in elkaar paste. Eventuele kleine montageperikelen of vragen bij het opstarten van de installatie werden snel opgelost via de telefoon of door ’s avonds een e-mail te sturen. Daarop had ik de volgende ochtend dan antwoord, wat ook handig was. De grootste uitdaging in het hele project was waarschijnlijk de invloed van Covid op de doorlooptijd van het transport, maar alles verliep goed."

Verwachtingen overtreffen
Wanneer hem gevraagd wordt wat nu het grootste voordeel van de nieuwe installatie is, antwoordt Malcolm: "Dat is zonder meer de verhoogde productiviteit. We kunnen makkelijk 70 ton sorteren en lezen in een dag van 8 uur wanneer het product relatief schoon is en geen grote aantallen defecten heeft. Dat is 30 ton meer dan we met onze oude lijn konden doen. Die vergroting van de productiviteit heeft me in staat gesteld om wat extra sorteerwerk van anderen aan te nemen. Het inkomen dat ik daarmee genereer dekt de jaarlijkse leningbetalingen in verband met de nieuwe lijn."

Malcolm’s advies aan bedrijven die een nieuwbouwproject hebben: "Wees niet bang voor afstand – gebruik de vaardigheden die wereldwijd beschikbaar zijn. En als je samenwerkt met een kwaliteitsbedrijf als DT Dijkstra, zal het resultaat je verwachtingen waarschijnlijk overtreffen."

Voor meer informatie:
DT Dijkstra
Landbouwkade 6
8304 AE Emmeloord
+31 (0)527 30 77 00
info@dtdijkstra.nl   
www.dtdijkstra.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven