LKÖ week 50:

'Uienmarkt in evenwicht, Kerst stimuleert de wortelverkoop'

De Oostenrijkse consumptieaardappelmarkt is twee weken voor Kerst weinig spectaculair. Aan de aanbodzijde wordt de markt door de telers bevoorraad in overeenstemming met de vraag. Kwaliteitsproblemen en veel uitsorteringen zijn daarbij echter nog steeds aan de orde van de dag. De binnenlandse verkoopt verloopt rustig volgens de LKÖ, zoals gebruikelijk in dit seizoen. Met Kerst in aantocht zou de binnenlandse vraag echter op korte termijn aanzienlijk aan kunnen trekken.

De exportmarkt staat ook op een laag pitje gezien het beheersbare aanbod. De telersprijzen bleven daarom op hetzelfde niveau als in de voorgaande weken. In Niederösterreich en Oberösterreich werd er voor consumptieaardappelen nog steeds meestal 30 euro per 100 kg betaald. Voor partijen met bovengemiddeld veel uitsorteringen liggen de prijzen iets lager. 

Uienmarkt in evenwicht
De uienmarkt in Oostenrijk is nog steeds stabiel. Het aanbod is gericht op de vraag en stuit op een constante binnenlandse vraag. De ervaring leert dat de verkoop in de Oostenrijkse retail in de komende dagen verder aan zal trekken. De telersprijzen bleven ongewijzigd. Voor uien, schoongemaakt en gesorteerd in kratjes, werd aan het begin van de week afhankelijk van de maat en kwaliteit meestal 30 tot 35 euro per 100 kg betaald.

Kerst stimuleert wortelverkoop
De wortelenmarkt in Niederösterreich is nog steeds goed in evenwicht. Het aanbod is in overeenstemming met de vraag, de binnenlandse vraag is rustig maar constant. Met de naderende kerstdagen zou de verkoop in Oostenrijk nu aanzienlijk moeten aantrekken. Export is ook doorlopend mogelijk. Momenteel worden er echter alleen beheersbare hoeveelheden geëxporteerd. De prijzen zijn hetzelfde gebleven als vorig week. De telersprijzen voor wortelen in zakken van 5 kg liggen, afhankelijk van de kwaliteit, nog steeds op zo'n 50 tot 55 euro per 100 kg.

Bron: LKÖ


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven