Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

RDW waarschuwt: 95.000 (land)bouwvoertuigen niet op kenteken verzekerd

De RDW begint per 1 januari 2023 met het handhaven van de verzekeringsplicht van (land)bouwvoertuigen op kenteken. 95.000 (land)bouwvoertuigen zijn waarschijnlijk nog via een bedrijfspolis of op chassisnummer verzekerd. Dit is niet op kenteken, zo meldt RDW. Deze verandering is het gevolg van Europese wetgeving om de meeste (land)bouwvoertuigen van een kenteken te voorzien.

Wat kan eigenaar doen?
Eigenaren kunnen zelf via ovi.rdw.nl controleren of een voertuig op kenteken verzekerd geregistreerd staat. "Neem contact op met de verzekeraar als dit niet het geval is. Voorkom een boete van 400 euro."

Waarschuwing in het najaar
In september, oktober of november heeft elke eigenaar van een (land)bouwvoertuig, dat niet goed verzekerd was, een brief ontvangen van de RDW. De eigenaar werd hierin opgeroepen het voertuig op kenteken te laten verzekeren om een boete te voorkomen. Ook via LTO Nederland, Cumela, Bouw Nederland en het Verbond van Verzekeraars is hiertoe opgeroepen. Alsmede op rdw.nl en op de social media kanalen van de RDW.

Handhaven met menselijke maat
Deze aanpak van informeren-waarschuwen-handhaven, is onderdeel van handhaven met de menselijk maat. "De RDW heeft daarbij oog voor de situatie van mensen en respect voor hun omstandigheden. Dat is niet alleen prettiger voor burgers en bedrijven maar maakt handhaving ook effectiever. En bevordert daarmee de veiligheid op de Nederlandse weg."

Voor meer informatie:
www.rdw.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven