Meststoffenproducent Rosier komt in Turkse handen

Yildirim Group wordt de nieuwe meerderheidsaandeelhouder in meststoffenproducent Rosier met 98,09% van de aandelen. Het is een Turks industrieel conglomeraat dat al in de meststoffenindustrie actief is, naast onder meer ook in de metaal-, haven-, energie- en kolenindustrie. 

De aandelen van Borealis AG in meststoffenproducent Rosier zijn verkocht aan Yildirim. De transactie werd in november 2022 al aangekondigd en is inmiddels voltooid, zo heeft het bedrijf in een bericht op 2 januari 2023 bekend gemaakt. Borealis was sinds 2013 aandeelhouder. Destijds nam het 77,47% van de aandelen over.

De Yilfert Holding waarmee Yildirim de aandelen overneemt zal ook de resterende 2% van de aandelen overnemen tegen een al afgesproken bedrag van 20 euro per aandeel.

Rosier verkeerde sinds het uitbreken van de oorlog om Oekraïne in zwaar weer. Het beursgenoteerde bedrijf heeft een vestiging in Nederland (Sas van Gent) en in België (Moustier). 

Een van de productlijnen van Rosier is gericht op de glastuinbouw. Het gaat om vloeibare meststoffen. 

Uit de Raad van Bestuur van Rosier nemen Robin Koopmans, Benoît Taymans en Peter Leitner afscheid. Yildirim Group brengt drie nieuwe bestuurders in: Özer Öz, Evren Öztürk en Orçun Gökalp.

Willy Raymaekers zal zijn functie als bestuurder en, als CEO en gedelegeerd bestuurder van de vennootschap blijven uitoefenen na de afronding van de overname maar, vanaf de vanaf de overname, via zijn managementvennootschap 'Raywil BV'.

Voor meer informatie:
Rosier
www.rosier.eu/nl/  


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.